EVCİL HAYVAN EDİNMENİN 15 NEDENİ

blog yazısı ekle !

EVCİL HAYVAN EDİNMENİN 15 NEDENİ

Ankara Veteriner

Greg Kwolek, evcil hayvan satan dükkanları fark ettiğinde kız arkadaşı için sevimli bir yavru köpek almanın mükemmel bir hediye olduğunu düşündü. Kredi kartını çıkarıp, gereken ödemeyi yaptı ve bu çok özel hediyeyi alıp götürdü. İki yıl sonra bu çift köpekleri Madison'dan artık memnun değillerdi.




Ama Kwolek, satın almış olmasından ve daha fazla araştırma yapmamasından dolayı pişman oldu. Çünkü belki de başka seçenekleri hayvan barınağı gibi, keşfedebilecekti. Daha sonra kararını bir şeker dükkanına girip raflara göz gezdirip birini almak olarak açıkladı. Ama bir barınaktaki köpeğin hayatını onu evlat edinerek kurtarabilirdi.

Bu şekilde hayvan edinen birçok insan vardır. Doğru evcil hayvanı bulmak sabır ve aynı zamanda evcil hayvan sahipleri ile evcil hayvanlar arasındaki doğru bağı bulmak gerekmektedir. Bunu elde edebileceğiniz en iyi yer de hayvan barınaklarıdır. Barınaklar köpekler için en harika yerlerdir. İnsanlar barınaktan evcil hayvan edinmenin korkutucu olduğunu düşünüyor. Ama hayvanlar besleniyor, seviliyor ve bakılıyor.

Eğer bir evcil hayvan edinmek istiyorsanız, onu barınaktan almanız önemlidir. Aşağıda bunun hakkında 15 neden bulabilirsiniz.

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği



devamını oku...
Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

Abidinpaşa Veteriner Kliniği olarak, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak rutin sağlık kontrollerinden acil durum müdahalelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz.

Evcil dostlarınızın sağlığını korumak ve geliştirmek için son teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanarak en etkili tedavileri sunuyoruz.

Güler yüzlü ve samimi ekibimiz, sizin ve evcil dostlarınızın konforunu ve güvenliğini her zaman ön planda tutarak Abidinpaşa Veteriner Kliniği'nde, sevgi dolu bir atmosferde en iyi bakımı sağlamak için sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.devamını oku...
Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Vetes Veteriner Kliniği

Kırkkonaklar

Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.

Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.

Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!

Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.

Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.

Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku...
Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara

Telepati Hayvan Hastanesi Keçiören

Keçiören

Telepati Hayvan Hastanesi olarak şubemizle beraber tam donanımlı ve uzman veteriner hekim kadromuzla patili dostlarımız için 7/24 hizmet vermekteyiz.devamını oku... Adres: Şehit Kubilay Mahallesi Değirmendere Caddesi No:32 Keçiören - Ankara


1. Seçenekler

Evcil hayvan satan bir dükkana adım atın ve karşınızda gözleri dolu dolu olan mutsuz kedi ve köpekler olacaktır. Bu tür görüntüleri görmek hiç de uzak değildir. Ama öncelikle göz önünde bulundurulması gereken birçok önemli faktör vardır.

Yeni evcil hayvan yeni bir araba ya da yeni bir bilgisayar gibi değildir. Satın alacağınız köpek ya da kedi sizinle 15 ya da hatta 20 yıl kalacaktır. Buchwald ,bu durumun da bir arkadaş ya da bir ev alırken aldığımız karar kadar önem taşımadığını söylemektedir.

Evcil hayvan satan bir dükkandan alınan en değerli yavru kedi ya da köpek ona zaman ayıramayacak ve ona ilgi gösteremeyecek birisi için doğru tercih olmayacaktır. Evcil hayvanlar özellikle de yavru köpekler ev eğitimi, itaat eğitimi ve düzenli tıbbi bakıma ihtiyaç duyarlar. Diğer taraftan barınaktaki köpekler daha uysal olabilirler ve daha fazla eğitime ya da ilgiye ihtiyaç duymazlar.

Buna ek olarak, barınakta daha çok çeşit evcil hayvan bulabilirsiniz. Aradığınız özellikleri göz önünde bulundurarak bir çok seçeneğe sahip olabilirsiniz. Şehrin birçok yerinden toplanan kedi ve köpeklerin, mutlaka birinin sana ve ailene uygun olacağını bilmelisin.

2. Doğru Evcil Hayvan

Kwolek'in belirttiği gibi dış görünüş sizi cezbeder. Ama dış görünüşüne bakarak bir evcil hayvanı eve getiremem.

Renk, cins veya büyüklüğünden daha önemli olan evcil hayvanın yaşam biçiminize uygun olmalıdır. Buchwald, bazı insanların sarı labradorun yavru köpekler ve güzel köpekler kadar sevimli olduklarını söyler. Ama aynı zamanda Buchwald, sakin bir hayat tarzına sahip olan ve koşmayı sevmeyen veya egzersiz yapmayı sevmeyen insanların labradoru seçmemesi gerektiğini söylemektedir.

Barınaklar ve evcil hayvan dükkanları arasındaki en önemli fark da barınakların kar amacı gütmemesidir. Böylece doğru eşleştirmeyi yapmaya daha yakındırlar. Barınaklar evcil hayvanları kurtarmak ve onları hayata yeniden hazırlamak için zaman harcadıkları için, çoğu barınak köpeklerini ve kedilerini çok iyi tanır. Çeşitli metotları kullanarak, yaşam tarzınıza ve ailenize uygun kedi veya köpeği bulmanıza yardımcı olurlar. Örneğin; hayvanlarının bebeklerle ve emekleyen bebeklerle iyi geçinip geçinmeyeceklerini bilirler. Hangi hayvanların daha aktif ya da sessiz, bağımsız ya da sizin sevginize ihtiyaç duyduğunu kesin olarak belirtirler. Her hayvan edinen kişi hantal mı yoksa maratoncu mu istediğini bilir. Bu yüzden de hangi kedinin dizinizin üzerinde oturacağını ve hangisinin aktif olduğunu söyleyebiliriz.

3. Evcil Hayvanı Evlat Edinmeden Bir Kerelik Deneme Süreci

Önceleri evcil hayvan sahibi olmanın kolay olmadığını bildiğimiz için, size geliştirme programı sunuyoruz. Hayatları boyunca hiç evcil hayvan sahibi olmayan kişilere hayvanı evlerine götürmelerine ve bir günde karşılaşacakları durumlarla karşı karşıya gelmelerine izin veriyoruz. Böylece gece banyoya gitme, evdeki eşyalara zarar verme gibi sorunları kendileri deneyimlerler. Bundan sonra da evlat edinmenin onlar için doğru olup olmadığına karar verebilir.

Bu gelişme programı sayesinde evcil hayvan almak isteyen kişiler kendilerini daha güvende hissederler. Ve bu program da genellikle evlat edinmeyi kolaylaştırır.

4. Safkan Hayvanlar

Yaygın mit olarak safkan bir hayvanı almanın tek yolu onu dişiden almak olduğunu söylemektedir. Bu doğru değildir. İnsanlar aile geleneğinden veya kişisel tercihinden dolayı safkan köpek ya da kedi tercih edebilirler. Bu durumda, barınaklar tekrardan ilk seçenek olabilir. Barınaklardan birçok safkan cins hayvan edinmeniz oldukça kolaydır. Bunun için bizimle irtibata geçmeniz önem taşımaktadır.

Cins kurtarma organizasyonları da safkan arayanlar için diğer bir seçenektir—ve tek bir cinsten daha iyidir. Bu organizasyonlar kurtarmaya ve bazen hayvanlar için ev bulmaya odaklanırlar.

5. Türden Bir Tanesi

Bazı evcil hayvan sahipleri nadir ve egzotik safkan sahip olmanın eşsiz veya hatta statü sembolü olduğunu düşünürler. Diğerleri de bunun tam tersini düşünürler. Bir tane cinsten yararlanmak yerine birçok cinsin faydalarını edinebilirsiniz. Birçok cinsin özelliğine sahip olan evcil hayvanları evlat edindim ve bu hayvanlar gerçekten değerlidir.

Ve bugün barınaklardan evlat edinen birçok insan hayvanların cinsleriyle statülerini bağdaştırdıklarını göstermektedirler. Ayrıca insanlar barınaklardan hayvanları kurtardıkları gerçeğini çok severler.

6. Kedi ve Köpekten Ötesi

Evcil hayvan denildiğinde aklınıza öncelikle kedi ve köpekler gelmektedir. Ama farklı türde evcil hayvan arıyorsanız, barınaklar sizin için gidilmesi gereken en iyi yer olabilir. Birçok barınak, tavşandan, kaplumbağaya, iguanadan daha birçok hayvana yaşam kurtarmaktadır. Bu yüzden de istediğiniz evcil hayvanın barınakta olup olmadığını kontrol etmeden, evcil hayvan dükkanlarına gitmeyin.

7. Davranış

Belirli insanlar için, hayvan barınakları ve özellikle de "başıboş kalması" terimi huzursuz olmayı ve hayvanın davranışlarının altını çizer. Birçok insan barınaktaki hayvanlarda bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorlar. Bunun nedeni de kimsenin onları almaması ve bu hayvanların bir kusurunun olduğunu düşünürler. Ama başıboş olma terimi yanıltıcı bir sözdür. Başıboş olmasının nedeni sadece evlerinden uzaklaştırılmalarıdır. Hayvan ya terk edilmiş ya da dolaşırken kaybolmuştur.

Aslında, barınak güvenilir ve sağlık bir evcil hayvan edinmek için mükemmel bir yerdir. Çünkü barınağın ilk amacı, kaybolan ve tedavi bekleyen hayvanları korumak ve kurtarmaktır. Hayvanlar barınağa hastalık ya da başka bir sorundan dolayı gelebilir. Ama evlat edinilmeden önce değerlendirme altına alınıp temizlenirler. Veterinerle birlikte onlara sağlıklı bir ortam sağlarız. Çünkü amacımız acı çekmelerini ve zalimlerini önlemektir. Bu yüzden de onlara en iyi bakımı vermeye çalışıyoruz.

8. Evcil Hayvan Dükkanları Tehlikeleri

Köpekler yıllarca insanlar tarafından çiftleştirilmiş ve günümüzde 150 türden fazla köpek çiftleştirilir. Devam eden bu çiftleştirilmesi de çiftleştirmeden kaynaklanan genetik problemlerin kaçınılmaz olmasına neden olur. Bu durumdan dolayı da birçok sorun ortaya çıkmıştır. İnsanlar hep klon yapmaya çalışmışlardır. Eğer kişi çiftleştirme sonrası ne olacağını bilmiyorsa, bunun sonucunda saldırganlık, irsî sorunlar ve fiziksel sorunlar ortaya çıkmaktadır.

Tüm türlerin çiftleşmesinde bu tür mücadelelerle yüzleşirler; ama sorumlu olanlar genetik sorunları önlemek için özel önlemler alması gerekmektedir. Örneğin, birçok kişi evcil hayvanının her iki yılda bir üreme sayısına sınır koymaktadırlar.

Evcil hayvan satan dükkanlardan evcil hayvan satın aldığınızda, hayvanınızın sağlıklı olup olmadığını bilmek için bir yolunuz yoktur. Çünkü hayvanı tanımıyorsunuz. Dahası evcil hayvan satan dükkanlar daha çok kar amacı güttükleri için sağlık durumuna önem vermemektedirler.

Barınaktaki melez köpeklerin kalıtsal problemleri taşıması daha az olasıdır. Çünkü onlar daha geniş ve daha fazla farklı genden gelmektedirler. Bilimsel çalışmaların gösterdiğine göre melez türlerin safkana göre daha sağlıklı olduğunu göstermektedir. Her türün kendine özgü genetik sorunlar taşıdığını göstermektedir.

Eğer bir hayvan sahibine gitmeye karar verdiyseniz, ünlü olan ve sorumlu olan kişiler hakkında birçok araştırma yapın. Böylece yeni evcil hayvanınızın daha sağlıklı ve mutlu olduğundan emin olun. Çünkü kar amacı gütmek yerine, sadece hayvan sağlığına önem veren disiplinli kişilerle iletişim kurmak, hayatınıza katacağınız bu evcil hayvanın doğru seçim olduğunu gösterecektir.

9. Sağlık Sorunları

İster barınaktan bir hayvan edinin ya da hayvan yetiştiricisinden satın alın, kısırlaştırılmış/iğdiş edilmesi, aşıları ve diğer tıbbi testler evinize getireceğiniz hayvanınız için önemlidir. Barınaklar bu tür ayrıntıları sizin için kendileri karşılarlar.

Kendi başınıza tüm tıbbi prosedürleri gözden geçirmek pahalı olsa da, barınaklar sizin için en makul çözüm olacaktır.

10. Ödeme mi Yapacaksınız ya da Bedava mı Alacaksınız?


Evcil hayvan satan dükkanlardan alacağınız herhangi bir evcil hayvan almak sizin için belirli bir miktarı gözden çıkarmanız demektir. Ve eğer hayvanı sahiplerinden alacaksınız vereceğiniz para daha da çok olacaktır. Bu vereceğiniz ücretin içinde de tıbbi harcamalar olmayacaktır. Bu yüzden de köpek edinmek istesek de dükkanlardan almayacağız.

11. Yaşam Boyu Destek

Hayvan yetiştirmek birçok yönden çocuk yetiştirmeye benzer. Ebeveyn olduğunuzda uzmanlara sürekli danışma gerekli duyduğunuz gibi, hayvan edindiğinizde de bir uzmana danışmanız gerekir. Köpeğim yatağımda yatmak isterse ne yapmalıyım? ve Köpeğim kedimi kovalarsa ne yapmalıyım? gibi temel soruları sorabilirsiniz. Ayrıca köpeğimi neyle beslemeliyim gibi sorular sorabilirsiniz. Yaşayacağınız hiçbir şey sizin için alıştığınız durumlar olmayacaktır. Bu yüzden de soru sormaktan vazgeçmeyin.

12. Evcil Hayvanları Sevenler Topluluğu

Evcil hayvan edindiğinizde, otomatik olarak hayvan severler ve evcil hayvan sevenler topluluğuna katılın. Topluluğa katılmak kişilerin birbirlerine yardımcı olmasını sağlamaktadır. Böylece hem birbirlerinden yardım almalarını hem de bilgi almalarını kolaylaştırmaktadır. Barınakta sadece arkadaş edinmezsiniz aynı zamanda da değerli topluluk hizmeti de elde edebilirsiniz.

Ayrıca bir evcil hayvan alır almaz veterinerle görüşmeniz gerekmektedir. Köpek sahipleri için, ünlü bir eğitmenle tanışmak ve sınıflara katılmak hayvanınızla aranızda bir bağ oluşmasını sağlamaktadır.

13. İyi Bir Örnek Oluşturmak

Bir hayvan almak evinizin bir örnek olmasını ve onlara ahlaki ders vermesini sağlamalıdır. Köpekleri evlat edinmek çocuklara önemli bir örnek teşkil etmektedir. Bu durum özellikle de kardeşi olmayan veya evcil hayvanlara yakın olan çocuklar için çok doğrudur. Bu nedenle de çocukların dünyada bir değişiklik yapabileceklerini göstermesini sağlayan muhteşem bir yöntemdir.

14. İyi Geçirilen Zaman

Barınaklardan alınan evcil hayvanlarla zaman geçirmenin ne kadar mükemmel olduğunu biliyoruz. Fakat insanlar anlamalıdır ki sabırlı olmanız ve kişiliğinize, yaşam tarzınıza ve evinizdeki duruma uyum sağlayıp sağlamaması uzun zaman alacaktır. Birkaç barınağı deneyin. Oradaki insanlarla konuşun. Sürecin gelişmesini sağlayın.

Barınaklarda dolaşırken hemen bir hayvan almanız gerekmez. Beklemeniz ve size uygun evcil hayvanı seçmeniz gerekecektir.

Sonunda, barınakta iyi bir evcil hayvan bulabilirsiniz ya da bulamayabilirsiniz. Önemli olan da denemiş olmanızdır. Evcil hayvanını direkt sahibinden almanızda yanlış bir durum yoktur. Sonunda hayvanının sizin sevginizle kurtulması önemli olandır.

15. Bir Hayat Kurtarın

Birçok evcil hayvan olduğu ve yeterli evin olmadığı klişesi olsa da, bu gerçektir ve tehlikeli bir durumdur. Evsiz hayvanlar sokaklarda risk altındadırlar. Arabalar onlara çarpabilir, kötüye kullanabilirler ve hatta yanabilirler de.

Barınaklar hayvanlara zaman ayırırlar, para harcarlar ve sokaklarda maruz kaldıkları yaraları ya da kötü davranışlardan kurtarmak için enerji harcarlar. Ve daha fazla insan evcil hayvan edinse de, sayılar yeterli değildir. Ulusal olarak evcil hayvanların sadece yüzde yirmisi barınaklardan alınmaktadır. Bu oranı arttırmak için yol bulmamız gerekmektedir.