AKVARYUM SAHİPLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

blog yazısı ekle !

AKVARYUM SAHİPLERİNİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Ankara Veteriner

Ankara 'da buluna akvaryum ve pet shop mağazalarında temin edebileceğiniz bazı ürünler ve akvaryum sahiplerinin dikkat edebileceği bazı püf noktaları ile bu hobinizi çok daha keyifli bir şekilde icra edebilirsiniz.

BAŞLANGIÇ

- Öncelikle herhangi bir akvaryum boyutuna ve seçeceğiniz balıklara karar vermeden önce mutlaka çevrenizde bulunan bir akvaryum mağazası ile görüşüp ve size en uygun şartları belirlemeye çalışınız.

- Karar verdiğiniz balık sayısına göre mümkün olduğunca geniş bir akvaryum seçmeye özen gösteriniz. Böylece balıklar herhangi bir sıkışıklık yaşamak zorunda kalmayacaktır.




- Akvaryumunuz için onun ağırlığını taşıyacak uygun bir sehpa veya ayak bulduğunuzdan emin olun.

- Akvaryumunuzu yerleştirdiğiniz yerin herkesin görebileceği ancak direkt güneş ışığına maruz kalan bir yer olmamasına özen gösteriniz. Böylece aşırı miktarda yosun gelişimine neden olmazsınız.

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara


SUYUN AYARLANMASI

- Sağlıklı balıklara sahip olmak için içerisinde bulundukları suyun temiz ve düzgün olarak işlendiğinden ve yeterli miktarda mineral içerdiğinden emin olmak gerekir. Bunun için mutlaka uzmanlarla görüşüp musluk suyunuzu nasıl en uygun hale getirebileceğiniz öğrenin. Suyun pH derecesinin de seçeceğiniz balıkların türünde önemli olduğunu unutmayın.

- Şehir sularınızda kullanılan arındırıcı maddelerin klor mu yoksa kloramin mi olduğunu tespit edin. Eğer kuvvetli kimyasallar kullanılıyorsa suyu nötralize etmek için gerekli yöntemleri uygulayın.

- Akvaryumu doldurduğunuz suyun daima oda sıcaklığında olmasını sağlayın. Soğuk su camlarda buğu etkisi yapacağı için sanki bir sızıntı varmış izlenimi verebilir. Gerekirse bir bezle bu buğuyu silin.

- Dışarıdan temin edebileceğiniz çeşitli test çubuklarıyla, akvaryum suyunun durumunu, kimyasal içeriğini ve diğer şartları sürekli yakından kontrol edin.

ISITMA VE AYDINLATMA


- Balıkların gelişebilmesi için akvaryum sıcaklığının sürekli belli bir derecede tutulması gerekir. Bunun için de dijital bir termometreyle gerekli kontrollerinizi her gün yapın.

- Mutlaka iyi kalitede bir ısıtıcı ile akvaryumunuzu donatmış olun.

- Aydınlatma için ise en idealinin floresan lambalar olduğunu unutmayın.

FİLTRELEME VE HAVALANDIRMA

- Filtreleme olmadığı zaman akvaryumunuz çok çabuk kirlenecek ve balıklarınıza zarar verecektir. Bu yüzden iyi bir filtre sistemini kurmanız gerekir.

- Havalandırma, yani suyun içerisinde ki oksijen miktarını artırmak için ise bir hava pompasını veya akvaryum tabanına yerleştirebileceğiniz dekoratif ürünleri tercih edebilirsiniz.