KÖPEKLERİN SAĞLIK YARARLARI

blog yazısı ekle !

KÖPEKLERİN SAĞLIK YARARLARI

Ankara Veteriner

Sizin için doğru olan köpeğe sahip olmak

Eğer size hangi köpeğin uygun olduğuna karar verdiyseniz, tebrik ederim: şimdi hayatınızı eşsiz ve muhteşem bir ilişkiye açmak üzeresiniz. Köpek sahibi olan kişiler daha mutlu olup, daha fazla bağımsız ve evcil hayvan sahibi olmayan kişilere oranla daha güvende hissederken, ihtiyaçlarınıza ve hayat tarzınıza en uygun köpek cinsini seçmek önemlidir. İnsanların en iyi arkadaşı olan bu hayvanlar birçok farklı cinse sahiptir ve her biri farklı özellikler taşımaktadır. Evinizdeki diğer aile üyeleri ile konuşun ve kendinize en uygun özelliklere sahip köpeği seçin. Ve böylece olası sorunları önceden engellemiş olursunuz.




Köpekte istediğiniz özelliklere karar vermek

Eğer daha önceden hiç köpek sahibi olmadıysanız, hayat tarzınıza ve yaşamda sahip olduğunuz özelliklere uygun bir köpeği seçmeniz net olmayacaktır. Bu yüzden de aşağıda cevaplanmış olan sorular sizin için önem taşıyacaktır:

Evinizde küçük çocuk, engelli insan ya da kırılgan yaşlı insanlar var mı?
Eğer öyleyse, kibar bir köpeğe ihtiyacınız var. Aktif bir evde, oyuncakları ortadan kaldırın. Aksi taktirde küçük çocuklar köpeklerin çiğnedikleri bu oyuncakları çiğneyebilir ve ayrıca köpekler ısırabilir ya da havlayabilirler. Büyük veya neşeli köpekler küçük çocukları ya da yetişkinleri de yere düşürebilirler. Ne kadar kıl dökülmesine tahammül edebilirsin ve ne kadar tımara gücün yeter? Çoğu köpek bir süre boyunca kıl döker. Bu durum da bazı insanlarda alerjiye sebep olabilir. Ayrıca bazı özel cins köpek profesyonel tımara ihtiyaç duyarlar. Bu hem sizin için zaman hem de para anlamına gelmektedir. Bu yüzden de köpek seçmeden önce bu faktörleri göz önünde bulundurun.

İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği



devamını oku...
Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Vetes Veteriner Kliniği

Kırkkonaklar

Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.

Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.

Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!

Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.

Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.

Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku...
Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

Abidinpaşa Veteriner Kliniği olarak, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak rutin sağlık kontrollerinden acil durum müdahalelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz.

Evcil dostlarınızın sağlığını korumak ve geliştirmek için son teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanarak en etkili tedavileri sunuyoruz.

Güler yüzlü ve samimi ekibimiz, sizin ve evcil dostlarınızın konforunu ve güvenliğini her zaman ön planda tutarak Abidinpaşa Veteriner Kliniği'nde, sevgi dolu bir atmosferde en iyi bakımı sağlamak için sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.devamını oku...
Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Telepati Hayvan Hastanesi Keçiören

Keçiören

Telepati Hayvan Hastanesi olarak şubemizle beraber tam donanımlı ve uzman veteriner hekim kadromuzla patili dostlarımız için 7/24 hizmet vermekteyiz.devamını oku... Adres: Şehit Kubilay Mahallesi Değirmendere Caddesi No:32 Keçiören - Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara


Köpeğinizle ne kadar aktif olmayı planlıyorsunuz?
Köpek satın almadan önce kendinize sormanız gereken en önemli sorulardan birisidir. Eğer çok fazla aktif değilseniz, golden av köpeği (retriever) veya eskimo köpeği (husky)gibi çok fazla egzersize ihtiyaç duyan bir köpek seçmeyin. Diğer taraftan, eğer köpeğinizle koşu yapmak istiyorsanız buna uygun bir cins seçmeyi unutmayınız. Kaçınılmaz olarak yeterli egzersiz yapan bir köpek evde daha iyi bir şekilde davranacaktır ve daha az kaygı sahibi olup, bunun olası yıkıcı sonuçlarını daha az gösterecektir.

Köpeğe kim bakacak?
Çocuklar sık sık köpek almak için yalvarmasına ve köpeklere bakacakları konusunda ailelerini ikna etmelerine rağmen, sorumluluk genellikle evdeki yetişkinin üzerine yıkılmaktadır. (Ve hatta köpeğin bakımını çocuk da yapsa, onu gözlem altında tutmalısınız.) eğer siz ve aile üyeleriniz bir köpeğe bakmaya ve onu yürütmeye hazır değilseniz, kesinlikle bir köpek edinmemelisiniz.

Günlük olarak bir köpek ne kadar süre yalnız kalabilir?
Köpekler sadece sekiz saatte bir dışarı çıkmak istemezler aynı zamanda izole edildiklerinde de kaygı ve yalnızlıktan dolayı acı çekerler. Bu yüzden de köpeğinize bakması için birini ayarlamanız gerekecektir ya da köpek bakımı yerlerine bırakmalısınız.

  • Köpek sahibi olmak bazı sosyal aktiviteye engel olabilir. Bir köpek sınırlı bir zaman diliminde yalnız bırakılabilir. Köpeğinizi eğiterek, onu arkadaşlarınızı ziyaret ettiğinizde, koşu yapmak istediğinizde veya kafede oturmak istediğinizde yanınızda götürebilirsiniz. Ama birdenbire hafta sonu bir yere gitmek istediğinizde köpeğinize birisinin bakmasını sağlamadan dışarı çıkamazsınız. Bu yüzden önce onu düşünmek zorundasınız.

  • Köpekler tahrip edici olabilirler. Eğer bir köpek hastaysa ya da uzun süre boyunca yalnız bırakılırsa evde herhangi bir kazaya sebebiyet verebilir. Ya da sadece ayakkabılarınızı çiğneyebilir veya yastıkları parçalayabilir. Eğitim ve egzersiz negatif ve yıkıcı davranışları ortadan kaldırabilir; ama yine de uzun süre boyunca yalnız kalırlarsa aynı yıkıcı davranışları göstermeleri olasıdır.

  • Köpekler sorumluluk gerektirir. Boyutu ve cinsi önemli olmaksızın köpekler, sahipleri tarafından başa çıkılmazsa hastalıklarını bulaştırabilirler. Bu yüzden de köpek sahipleri herhangi bir tehlikeye karşı tetikte olmak zorundalar. Özellikle çocukları varsa bu konuda daha fazla sorumlu olmalıdırlar.

  • Köpekler bazı insanlar için sağlık riski taşımaktadırlar. Köpeklerden insanlara geçebilecek hastalıklar varken, alerjiler köpek sahipleri için en yaygın sağlık riski olarak görülür. Eğer siz ya da aile üyelerinizden birine evcil hayvan alerjisi teşhisi konulmuşsa, köpek sahibi olmadan önce bu semptomlarla yaşayıp yaşayamayacağınızı dikkatli bir şekilde gözden geçirin. Ayrıca köpeğiniz olduğunda alerjisi olan arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın size gelemeyeceğini de göz önünde bulundurun.
Bir köpek için bütçeniz yeterli mi?

Bu durumdan kaçış yolu yoktur: köpek sahibi olmanın bir maliyeti vardır. Öncelikle, bir dükkandan köpek almanın bir bedeli vardır. Fakat barınaktan alacağınız bir köpeğin maliyeti her zaman için daha az olacaktır. Köpeğin cinsi, yaşı maliyeti arttıran unsurlardır. Yavru bir köpek almak örneğin oldukça maliyetlidir. Bu yüzden de sağlıklı bir köpeği satın almayı pahalı hale getiren diğer unsurlar şunlardır:

  • Günlük ihtiyaçlarına, köpeğin boyutuna bağlı olarak köpeğin her yıl maliyeti artış göstermektedir. Eğer işsiz ya da emekliyseniz, belirli bir bütçeniz olacaktır. Bu da köpeğe bakarken maddi sorunlar çekeceğinizi gösterir.

  • Yavru bir köpek kısırlaştırma/iğdiş ettirme aşısına ihtiyaç duyacaktır. Bazı barınaklar bu maliyeti köpeğin fiyatına dahil etmektedirler. Yetişkin köpekler genellikle aşı dışında bir de aylık olarak pire ve kene oluşumunu engellemek için tedaviye ihtiyaç duyarlar. Daha sonra, yiyecek faturaları, yatak masrafları, su ve yemek için kaplar, tasma, oyuncak, tımar lisansı, tedavi gibi birçok masraf karşınıza çıkacaktır. Başka bir yere seyahat ederseniz oturma izni ve uçakta seyahat için ayrıca ücret vermeniz gerekecektir.

  • Köpeğiniz hastalandığında, veteriner masrafı da aylık olarak artacaktır. Bazı cinsler belirli sağlık problemleri yaşarken, herhangi bir köpek yaralandığı ya da hastalandığında da veterinere götürülmelidir. Köpeğiniz sizin için arkadaş olacağından, onun iyileşmesi için borca girmeyi bile göze alacaksınız.
  • Evde başka bir hayvan var mı ve yeni evcil hayvanınızla anlaşabilecekler mi? Bazı köpekler ve kediler eve gelecek olan yeni bir evcil hayvana tahammül etmezler. Bu yüzden yeni bir hayvan almadan önce evdeki köpeğinizin ya da kedinizin buna hazır olup olmadığından emin olun.

  • Almak istediğiniz köpeğe uygun büyüklükte ve türde bir evde mi yaşıyorsunuz? Bazı büyük köpekler küçük apartman dairelerinde yaşayamazlar ve hareket alanı geniş, koşmalarına oyun oynamalarına uygun bir alan isterler. Özellikle de gençlerse bu durum onlar için kesinlikle zorunluluktur. Ama boyut hiçbir zaman enerji seviyesini veya küçük eve adapte olmanın göstergesi değildir. Söylenenin aksine bazı büyük köpekler apartmanda yaşayabilirler.

  • Yavru köpek mi yoksa büyümüş bir köpek mi istiyorsunuz? Yavru bir köpek için tırmalamak muhteşem bir eğlencedir. Ama aynı zamanda fazlasıyla da emek istemektedir. Bu yüzden de evinizdeki eşyaların zarar göreceğinden emin olabilirsiniz. Bu yüzden de onun sosyalleşmesi ve eğitilmesi için yeterli zamanınız olup olmadığından emin olun. Eğer bir yavru köpekle baş edemeyeceksiniz, evcil yetişkin bir köpek sizin için kesinlikle daha iyi bir seçenek olacaktır.

Eğer kafanızda belirli bir cins köpek varsa, bunun için hayvan barınaklarına ya da adı duyulmuş bir yerden araştırabilirsiniz. Bunun için de veterinerinizden, evcil hayvan sahibi olan herhangi bir arkadaşınızdan fikir alabilirsiniz. Ayrıca sahibinden köpek alırsanız sizin uygun bir evcil hayvan sahibi olup olmadığınızı dahi belirtebilir.

Tabi ki, barınaklardan alacağınız hayvanlar daha uygun fiyatta olacaktır. Aynı zamanda birçok farklı cinste köpek de bulabilirsiniz. Karışık cinsteki köpek cinslerinde daha az sağlık problemi vardır. Böylece evinize daha kolay adapte olabilirler. Bunun dışında da safkan bir cinsin özelliklerini, davranışlarını ve sağlık durumunu bilmek daha kolaydır. Karışık cinste olan bir köpeği eğitmek size düşen bir görev olacaktır. Köpeğin cinsi elbette tamamen köpeğin karakterini belirler. Fakat siz ona evinizi açarak onun özelliklerinin bazılarını hayatınıza dahil edebilirsiniz.

Barınak ve Kurtarılan Köpekler

İster melez ister safkan köpek olsun, barınaktan alınan veya kurtarılan köpekleri edinmek muhteşem evcil hayvan olmalarını sağlar. Çoğu köpek için, barınakta olmaları onların hatası değildir. Köpeğin sahibi ölmüş olabilir veya sahibinin taşındığı yere onu götürmesi mümkün olmamış olabilir. Ya da bir hevesle köpek edinip daha sonra bakamayacağını ya da bakmaya istekli olmadığını keşfeden sorumsuz bir kişi tarafından barınağa bu köpekler bırakılabilir. Eğer köpek saldırgansa ve istenmeyen davranışlar sergiliyorsa, genellikle size önerilmezler. Sevgi bekleyen barınak köpeklerini listenizin ilk sırasına koyabilirsiniz.

Gönüllüler genellikle köpekler kendilerine kalıcı ev bulana kadar bakarlar. Bu yüzden de bu kişiler köpekleri tanırlar. Bu da demektir ki size uygun köpeği bulma konusunda size yardımcı olabilirler. Böylece siz hem bir köpeğe ev sağlayacaksınız hem de aynı zamanda onun hayatını da kurtarmış olacaksınız.

Dükkanlarda satılan ya da internetten satılan köpekleri listenizden çıkarın.

Yavru köpeklerle ilgilenen evcil hayvan dükkanları onları satmazlar. Çünkü çoğu dükkan bu yavru köpekleri zalim ve insanca olmayan yerlerden alırlar. Burada bir fabrika gibi bir kafeste anne köpek bulundurulur. Ve hiçbir kaliteli yaşam unsuru olmadan yavru köpekler dünyaya gelir. Tamamen kar amacı olan bu durumda, köpek daha fazla üremediğinde öldürülür ya da dışarı atılır. İnternette ya da dükkanlardan köpekleri alan insanlar bu zalim endüstriye katkıda bulunduklarının bilincinde değillerdir.

Bu zalimliğe ortak olmamak adına barınaklardan ya da gübvendiğiniz kişilerden evcil hayvan edinin.

Köpeği ya da yavru köpeği değerlendirmek

Hangi evcil hayvanın size uygun olduğunu gösteren mükemmel bir test yoktur. Fakat bazı özelliklerini bilerek, kendinize uygun köpeği seçmeniz mümkün. Çocuğunuz varsa, yüksek sese tahammül eden veya başa çıkabilen bir köpeğe ihtiyacınız olacaktır.

  • Barınakla konuşun ve köpeklerin özelliklerini öğrenin. Bu durumda birçok kuruluş size bu konu hakkında yardımcı olacaktır.

  • Unutmayın ki barınakta bulunan birçok köpek utangaç veya korkmuş görünür. Fakat barınaktan uzaklaşana kadar gerçek özelliklerini göremezsiniz.

  • Kafesinin dışında köpekle vakit geçirin. Köpek arkadaş canlısı mı ya da meraklı mı? Hiper mi yoksa sakin mi? Dokunulmaktan ve sevilmekten hoşlanıyor mu?

  • Köpeğinizi yürüyüşe çıkarın ve insanlarla nasıl etkileşimde bulunduğuna bakın. Onunla oyun oynayın ve ona yemek yedirin. Köpeğiniz ailenizle ve sizinle birlikteyken rahat mı?

  • Köpeğinizin fiziksel veya davranışsal problemleri olsa da, uygun bakım ve eğitimle onu muhteşem bir evcil hayvan haline getirebilirsiniz. Elbette bir köpek edinmeden önce yaşayacağınız zorlukları gözden geçirmelisiniz.
Köpek sahibi olmanın alternatifleri

Eğer paranız, zamanınız veya köpeğe sahip olmak için dayanma gücünüz yoksa, köpeğin yanınızda olmasını sağlayacak yollar vardır. Kısa zaman periyodları bile hem köpeğinize hem de size yarar sağlayacaktır.

  • Komşunuzun köpeğini gezdirebilirsiniz ya da bir barınakta gönüllü olabilirsiniz. Çoğu hayvan barınağı veya kurtarma grupları gönüllülere açıktır. Sadece kendiniz için yardımcı olmayacaksınız, aynı zamanda köpeğin de sosyalleşmesini ve egzersiz yapmasını sağlamış olacaksınız. Böylece başkalarının köpeği sahiplenmesini kolaylaştıracaksınız.

  • Bazı hayvan barınaklarının ve kurtarma gruplarının "kiralama" programları vardır. Köpeklerin bazıları bu şekilde kiralanıp gezdirelebilir. Ayrıca köpek bu şekilde gelişim gösterebilir. Bu durumda da bütçeniz uygun olduğunda kendiniz için en iyi evcil hayvanı bulabilirsiniz. Bu seçenek sizin için çok elverişli olacaktır.

  • Birçok farklı organizasyon özellikle köpek ve kediler için terapi eğitimi sağlarlar. Bu hayvanlar çocuk hastanelerine, huzur evlerine, barınaklarave okullara götürülebilirler. Bu da hem köpeklere hem de insanlara fayda sağlar. Bu ziyaretler boyunca insanlar köpeklerle etkileşimde bulunabilirler. İnsanların en kırılgan oldukları bu dönemde hem ruh sağlıklarını iyileştirir hem de stres ve kaygıyı azaltmalarını sağlamış olurlar.