KEDİ SAHİPLENMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREK 33 ŞEY - KEDİ SAHİPLENME

blog yazısı ekle !

KEDİ SAHİPLENMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREK 33 ŞEY - KEDİ SAHİPLENME

Ankara Veteriner

1.
Kedilerin ortalama yaşam süresi 13 ile 17 yıl arasında değişir ancak 20 yıl üzeri yaşayan kediler de yaygın olarak görülür. Dolayısıyla bir kedi sahiplenmenin ömür boyu geçerliliği bulunan bir sözleşme imzalamak gibi olduğu unutulmamalı.

2. Kedilerin tırnakları kesinlikle sökülmemeli. Böyle bir cerrahi işlem kedinin ayak parmaklarının sakat kalmasına yol açabilir ve kedinin olağan üstü bir acı çekmesine neden olabilir. Dolayısıyla kedinin tırnaklarının uzunluğunu düzenli olarak kontrol etmek ve belirli zaman aralıkları ile veteriner kliniklerinde kestirmek daha doğru ve sorumlu bir davranış olacaktır.



İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği



devamını oku...
Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Vetes Veteriner Kliniği

Kırkkonaklar

Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.

Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.

Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!

Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.

Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.

Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku...
Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

Abidinpaşa Veteriner Kliniği olarak, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak rutin sağlık kontrollerinden acil durum müdahalelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz.

Evcil dostlarınızın sağlığını korumak ve geliştirmek için son teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanarak en etkili tedavileri sunuyoruz.

Güler yüzlü ve samimi ekibimiz, sizin ve evcil dostlarınızın konforunu ve güvenliğini her zaman ön planda tutarak Abidinpaşa Veteriner Kliniği'nde, sevgi dolu bir atmosferde en iyi bakımı sağlamak için sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.devamını oku...
Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Telepati Hayvan Hastanesi Keçiören

Keçiören

Telepati Hayvan Hastanesi olarak şubemizle beraber tam donanımlı ve uzman veteriner hekim kadromuzla patili dostlarımız için 7/24 hizmet vermekteyiz.devamını oku... Adres: Şehit Kubilay Mahallesi Değirmendere Caddesi No:32 Keçiören - Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara


3. Kedi popülasyonundaki önlenemez artış hem hayvanlar hem de sosyal yaşam için bir sorun teşkil ediyor. Kediler yılda 3 kez doğum yapabilir. Dolayısıyla sahiplenilen kedinin mutlaka kısırlaştırılması gerekir. Böylelikle kedinin daha sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesi de sağlanabilir. Kısırlaştırılmamış dişi kediler göğüs kanseri ve piyometra gibi hastalıklara yakalanmaya daha yatkındır.

4. Sahiplenilen kedi eve getirilmeden önce gerekli tüm malzemeler evde hazır bulunmalı. Kedi maması, su tası, oyuncaklar, fırça, tırnak makası, tarak, tasma, kedi kumu ve rahat bir yatak bunlardan bazılarıdır.

5. Kedilerin bir yerleri tırmalaması, çizmesi genellikle tırnaklarının yenilenmesini sağlamak içindir ve kediler için yapılması doğal ve gerekli davranışlardandır. Dolayısıyla kedinin tırmalayabilmesi için bir tırmalama tahtası edinmek gerekir.

6. Kedinin tırnaklarının her iki ya da üç haftada bir kesilmesi gerekir. Böylece istemeden de olsa sahibine ve mobilyalara zarar vermesinin önüne geçilebilir.

7. Kedinin eve ve aile bireylerine alışması 1 ile 2 hafta arasında değişebilir. Dolayısıyla bu süreçte kedinin kendisini rahat hissetmesini sağlamaya yardımcı olmak, onunla ilgilenmek ve sevgi göstermek sürecin daha kolay atlatılmasını sağlayabilir.

8. Kedi için sessiz ve ona özel bir oda ayarlamak oldukça önemli. Kedinin sakin, sessiz zaman geçirebileceği ve yalnız kalabileceği anlara da ihtiyacı olabileceği unutulmamalı.

9. Evde başka hayvanlar varsa kedinin bu hayvanlara alışmasının zaman alabileceği göz önünde tutulmalı. Kedi ile diğer hayvanları tanıştırırken ve birbirleri ile zaman geçirmeleri sağlanırken mekan olarak kediye ayrılan bölgenin, odanın seçilmesi gerekir.

10. Tüm kediler kedi kumuna ihtiyaç duyar. Kedi kumunun sessiz ve kedinin kolaylıkla ulaşabileceği bir alanda bulunması gerekir. Kedi kumunun bulunduğu yerin de mümkün olduğunca değiştirilmemesi gerekir. Eğer ev iki veya daha fazla katlı ise kedi kumunun her katta bulunmasında fayda var.

11. Kediler dağınık kumları kullanmayı tercih etmezler ve rahatsızlık duyarlar. Dolayısıyla kumun düzenli olarak her gün düzenlenmesi, haftada bir temizlenerek dezenfekte edilmesi büyük önem taşıyor. Eğer topaklanan bir kedi kumu kullanılıyorsa temizleme işlemi daha uzun zaman aralıkları ile yapılabilir. Kedi kumu temizlenirken kesinlikle amonyak, deodorant ve limon gibi herhangi bir koku kullanılmamalı.

12. Kedi kumunun aynı marka kullanılması, beslenmesinin her gün aynı saatlerde sağlanması kedi için faydalı olacaktır.

13. Kedinin yemediği yemek artıklarının 30 dakikanın ardından önünden kaldırılması gerekir. Bu besin kedinin kuru maması ise daha sonra tekrar verilmek üzere saklanabilir.

14. Bazı ev bitkileri kedi için zararlı olabilir. Dolayısıyla veterinerler ile bilgi alışverişinde bulunarak bu tehlikeye karşı gerekli önlemlerin alınması gerekir.

15. Üzüm, kuru üzüm, avokado ve çiğ et kediler için zararlı besinler arasındadır. Dolayısıyla kedinin sağlığını tehlikeye atmamak için kedilere zararlı olabilecek gıdaları iyi araştırmak ve veterinere danışmak gerekiyor.

16. Çoğu kedinin laktoz toleransı bulunur ve kediye süt verilmesi midesini rahatsız edebilir.

17. Kediler genellikle temiz hayvanlardır ancak düzenli olarak tüylerinin taranması, tüy dökme miktarlarının da azalmasını sağlayacaktır.

18. Miyavlamak, iki kedi arasında genellikle nadir olarak görülür. Bu sebeple kedi miyavladığında dikkat edilmeli; çünkü bu şekilde sahibine sesleniyor ve bir şey anlatmaya çalışıyor olabilir.

19. Kedinin kulağının temiz tutulması için veterinerden mutlaka kullanılacak aparat ve yöntem ile ilgili tavsiye alınmalı ve düzenli olarak kulak kiri temizlenmeli.

20. Kedilerin dişlerini fırçalamak zor bir görev olsa da mümkün olduğunca sık bir şekilde fırçalanması sağlanmalı. Bu şekilde kedinin dişlerini temiz ve beyaz tutmak, bakteri ve hastalık oluşumunu önlemek mümkün olur.

21. Kedilerin ayakları oldukça hassastır ve fazla sıcaktan veya soğuktan korunması gerekir.

22. Kedilerin gözlerini temiz tutmak da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alıyor. Nemli bir pamuk yumağı ile göz ve çevresi temizlenebilir. Göz temizliğini sağlamak için veterinerden tavsiye almak da doğru bir şekilde yapılacak göz temizliği için faydalı olacaktır.

23. Su, kedi için en önemli besin kaynağıdır. Suyun her zaman kedinin ulaşabileceği bölgede tutulması gerekir. Bunun yanında kediler elbette karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral gibi kaynaklara da ihtiyaç duyar. Dolayısıyla kedi mamasına karar verirken bu kaynaklar yönünden zengin besin mamaları tercih edilmeli, en doğru karar için veterinerlere danışılmalı.

24. Kedilerin sahipleri olmadan ve tasmasız olarak dışarıda bulunmaması gerekir. Aksi halde kedi soğuk algınlığı kapabilir, araba çarpması gibi kazalara maruz kalabilir, diğer hayvanlar tarafından saldırıya uğrayabilir veya parazit kapabilir. Kedi dışarı çıkarıldığında mutlaka tasma kullanılmalıdır.

25. Pire ve kenelere karşı kedinin düzenli olarak veteriner kliniklerinde kontrol edilmesi gerekir.

26. Kediye uygulanması gereken aşılar ile ilgili veterinerden bilgi alınması gerekir.

27. Kedilerin ürolojik problemleri ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Hem erkek hem dişi kediler idrar yolu iltihabına yakalanabilir. İdrarda kanama, acılı ve zor bir idrar yapımı bu hastalığın belirtilerindendir.

28. Küçük bir tüyo: Kedi mamasını yemek istemiyorsa, mamayı sıcak bir suya bulamak yemesini sağlayabilir.

29. Avrupa'da oldukça yaygın olan hayvanlara mikroçip takılması kediye de uygulanabilir ve kaybolma tehlikesi engellenebilir.

30. Kediler oyuncaklar ile oynamayı oldukça sever, birçok oyuncak alarak onları mutlu etmek mümkün.

31. Kedilerin sık yıkanması gerekmese de yıkanacağı zamanlar ılık bir su ve kedi şampuanı kullanılması gerekir.

32. ASPCA'ya göre kedilerin yıllık bakım tutarı 600 dolara ulaşabiliyor. Hayvan beslemenin masraflı bir şey olduğu unutulmamalı.

33. Herhangi bir olumsuz duruma karşı, 24 saat açık bir veteriner kliniği araştırmak ve iletişim bilgilerine sahip olmak kedinin sağlığını korumak için faydalı olacaktır.