Ankara Büyük Baş Hayvan Aşılama

Büyük Baş Hayvan Aşılama Ankara Veterinerleri

BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILAMA

İl Tarım Müdürlüğünün her sene belirli dönemlerde yaptığı aşılama kampanyasıyla il ve ilçelere bağlı bütün yaşından büyük hayvanların aşısını veteriner hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Halk arasında ''dabak'' adıyla da bilinen çok yaygın ve tehlikeli bir viral hastalıktır. Ankara veteriner hekimleri tarafından özel durumlara göre ayarlanan aşı takvimleri hazırlanmaktadır. Büyükbaş hayvanlar yaş öncesi ve sonrası olmak üzere iki ana şekilde aşılama yapılmaktadır. Eğer zamanında ...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

Arama Sonuçları

Aradığınız kriterlerde sonuç bulunamamıştır. Lütfen tekrar arama yapınız.
Büyük Baş Hayvan Aşılama Ankara Veterinerleri

BÜYÜKBAŞ HAYVAN AŞILAMA

İl Tarım Müdürlüğünün her sene belirli dönemlerde yaptığı aşılama kampanyasıyla il ve ilçelere bağlı bütün yaşından büyük hayvanların aşısını veteriner hekimleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır. Halk arasında ''dabak'' adıyla da bilinen çok yaygın ve tehlikeli bir viral hastalıktır. Ankara veteriner hekimleri tarafından özel durumlara göre ayarlanan aşı takvimleri hazırlanmaktadır. Büyükbaş hayvanlar yaş öncesi ve sonrası olmak üzere iki ana şekilde aşılama yapılmaktadır. Eğer zamanında yapılmazsa dabak hastalığı ağızda, memelerde ve tırnaklarda kapanmayan yaralara neden olur. Bu hastalığın tek zararı bu kadar da değil, süt veriminde yaklaşık 10 kayıp olmasına sebep oluyor. Hastalık daha da ilerlemesi halinde hayvanın ölümüne sebep olmaktadır.

Bu tür viral ve diğer bulaşıcı hastalıklardan korunmanın yolu veteriner hekiminizin size özel hazırladığı aşılama takvimi ile önlenebilir. Genelde aşılama ilkbahar ve sonbahar olarak 6 ayda bir yapılır. Dışarıdan yeni alınan bir hayvan olursa şap aşısının yapılıp yapılmadığına dikkat edilmelidir. Eğer aşıların herhangi birinde bir eksiklik varsa veteriner hekiminiz tarafından tespiti yapılarak fazla zaman kaybetmeden aşıların tam ve eksiksiz olması sağlanmalıdır. Gerekiyorsa hayvanın ihtiyacına göre ek vitamin ve besleyici ögelerin de verilmesi gerekebilir. Ayrıca aşıları eksik hayvanların bulunduğu bölgenin dışına sevkiyatı ve satışı yapılamayacağı gibi hayvanlar için ödenen teşviklerden de faydalanılamamaktadır.

Aşılama yapılmayan hayvanlar hem üreticisine hem de ülke ekonomisi için yük teşkil etmektedir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için devlet uzman veteriner hekimlerini görevlendirerek çiftçilerin daha sağlıklı ve verimli hayvan yetiştirmeleri için özel dersler verilmektedir. Bu veterinerlik hizmeti sadece derslerle sınırlı kalmamakla beraber özel ilaçlama, aşılama, zararlıların teşhisi ve korunma yolları, ahır ve hayvan temizliği gibi ana konularda detaylı bilgiler verilmektedir. İllerde yaşayan çiftçilerin İl Tarım Müdürlüklerine, ilçelerde yaşayanların ise İlçe Tarım Müdürlüklerine başvuru yapmalarıyla başlayan bu süreç çiftçinin lehine bütün çalışmaların yapılarak çok daha sağlıklı ve verimli hayvanlara sahip olmaları için çalışmalar yürütülmektedir.