Ankara Akvaryum Kurulum ve Bakımı

Akvaryum Kurulum ve Bakımı Ankara Veterinerleri

AKVARYUM KURULUMU VE BAKIMI

Akvaryum ve Malzemelerin Seçimi
Akvaryum kurulumu ve seçimine, evimizin en geniş bölümlü bir yerini belirleyip yerleştirmek ve ayırabildiğimiz en fazla bütçeyle, sorunsuz ve defosuz bir akvaryum seçerek başlamalıyız. Akvaryum üzerinde bulunan hasarlar, cam üzerindeki çizikler sonraki zamanlarda parazit ve bakterin oluşmasına ve çoğalmasına neden olmaktadır. Aldığımız akvaryum için uygun malzeme seçimi de önemli bir konudur. Ankara akvaryum malzemeleri bakımından çok zengi...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

Arama Sonuçları

Gold Akvaryum Kurulum ve Bakımı

VetCo Veteriner Kliniği Ümitköy
Bulut Veteriner Kliniği İncek
toplam 2 sonuç bulundu.
1 - 2 arası gösteriliyor.
Akvaryum Kurulum ve Bakımı Ankara Veterinerleri

AKVARYUM KURULUMU VE BAKIMI

Akvaryum ve Malzemelerin Seçimi
Akvaryum kurulumu ve seçimine, evimizin en geniş bölümlü bir yerini belirleyip yerleştirmek ve ayırabildiğimiz en fazla bütçeyle, sorunsuz ve defosuz bir akvaryum seçerek başlamalıyız. Akvaryum üzerinde bulunan hasarlar, cam üzerindeki çizikler sonraki zamanlarda parazit ve bakterin oluşmasına ve çoğalmasına neden olmaktadır. Aldığımız akvaryum için uygun malzeme seçimi de önemli bir konudur. Ankara akvaryum malzemeleri bakımından çok zengin bir yapıya sahiptir. Aradığınız her ürünü bulabileceğiniz ve hatta egzotik akvaryumlar dizayn etmenize imkan veren bir yerdir.

İlk olarak akvaryum suyunun temizlenmesi ve oksijen bakımından yeterli hale gelmesi için filtre ve hava motoruna ihtiyacımız var. Standart kullanılan filtreler yapı olarak; iç kısmı süngerli, havayı dışarıdan alan esnek bir borusu ve havayı üflemek için kısa bir hortumu olan mıknatıslı bir pervaneden oluşan bir motor sistemidir. Seçtiğimiz akvaryum boyutlarına göre kullandığımız bu iç filtrenin büyüklüğü de bu ölçülere uygun olmalıdır, yani bir saatte kaç litre suyu filtreleyebileceği önemlidir. Bu sınır orta boylu bir ölçekte olmalıdır. Çok hızlı bir motor seçilirse balıklar suyun fazla dolanmasından rahatsız olurlar, yavaş hızlı bir motor seçilirse yeteri oranda filtreleme görevini yapamaz. İç filtrenin bakımı da kısa süreli periyotlar halinde düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Süngerlerin ve pervanelerin temizlenmesi bakım için yeterli olacaktır. Akvaryumumuzun boyutları arttıkça dış filtre ve dip filtre gibi daha profesyonel kullanımlı ekipmanlara ihtiyaç duyulacaktır. Bu tür filtrelerin bakımı uzun vadeli olup çalışan aksamları akvaryumun içerisinde yer tutmamaktadır. Hava motorları akvaryumun içinde dekorasyonu sağladığı gibi dinlendirici görünümlerinin yanı sıra akvaryum için fazladan oksijen sağlamaktadır.

Akvaryum için önemli olan diğer bir unsur, akvaryum suyunun sıcaklığının uygun değerde olmasıdır. Bu değer akvaryum içinde beslenen balık türlerine göre belirlenmektedir. Akvaryum hacminin hesaplanarak uygun güçte bir ısıtıcı seçmek gereklidir. Seçilen ısıtıcı kendinden termostatlı ve kaliteli bir malzemeden üretilmiş olmalıdır. Malzemenin kaliteli olması önemlidir, çünkü elektriğin suya en yakın olduğu elemandır ve aksi takdirde olumsuz sonuçlara ve kazalara yol açabilir.

Akvaryumda doğal dengeyi sağlayan ve göz ardı edilen en önemli olgu bitkilerdir. Bitkiler, sudaki oksijen oranında, asit-baz değerlerinin düzenlenmesinde, küçük balıkların korunmasında son derece büyük önem taşır. Tatlı su akvaryumunda bataklık odunu dediğimiz, kütük olarak satılan odunlar da çok faydalıdır. Bunlar bizim doğadan elde ettiğimiz odunlardan farklıdır. Akvaryuma dışarıdan bilinçsizce ekleyeceğimiz yabancı her madde suyun dengesini bozar ve balıkların sağlığını tehlikeye atar.
Balık ve bitkilerin sağlıklı gelişimleri için ışıklandırma çok önemlidir. Dalga boyu balıklara zarar vermeyecek şekilde seçilen floresan tipte aydınlatma kaynakları su içerisinde bakteri ve parazitlerin yaşamasını ve çoğalmasını engellemektedir.

Seçilen balık türü ve yerleştirilen bitkilerin özelliğine göre kum, çakıl, kaya ya da mercan seçimi de önemlidir. Sonuçta akvaryumun zeminini oluşturacak olan bu yapıların, balıkların doğal ortamındakine yakın olması, balıkların kendini yaralamasını ya da gereksiz yere akvaryumun iç dekorunu bozmalarını engellemektedir.

Akvaryumun Düzenlenmesi

Akvaryuma suyu koymadan önce temiz olduğundan emin olmalıyız, temizlik yaparken deterjan gibi yapay malzemeler kesinlikle kullanılmamalıdır. Dezenfeksiyonu sağlamak için kaya tuzu en iyi sonucu verecektir.

Akvaryumda su dolu iken yerini değiştiremeyeceğimiz için akvaryumun doğrudan güneş ışığına maruz kalmadığından emin olmalıyız.

Uygun oranda dinlenmiş suyun akvaryuma konulmasıyla, daha önceden temizlediğimiz zemin kumunun bitki köklerini kapatacak şekilde zemine yerleştirilmesiyle akvaryum dizilmeye başlanır. Suyun önce konulması, suyun bulanmasını, kumun akvaryum içinde orantısız dağılmasını önleyecektir. Bir sonraki adım akvaryumun hacmi doğrultusunda ilaçlama yapmaktır. İlaçlama için uygun miktarda dezenfektan ve dengeleyici ekledikten sonra 3-4 saat kadar suyu dinlendirmek gerekir ve bu sırada ısıtıcı çalıştırılarak uygun sıcaklık ayarlanır.(24-26 derece).

Suyun dinlenmesinden sonra bitkilerin ekilmesi ve filtrelerin çalıştırılması ile istenilen ideal suyun oturması için üç günlük bekleme sürecine geçilebilir. Bu süreç bir hafta olabilirse çok daha ideal olacaktır.