Ankara Yoğun Bakım

Yoğun Bakım Ankara Veterinerleri

EVCİL HAYVANLARDA YOĞUN BAKIM

Yaratılış gereği insan anatomisi ve evcil hayvanlarımızın anatomisi birebir aynı olmasa da çoğu zaman büyük derecede benzerlik göstermektedir. İnsanların hastalıkları ve hayvanların hastalıklarının benzerlik gösterdiği yerde vücutların gösterdiği tepkilerde benzerlik göstermektedir. Üzerinde durmamız gereken bir husus ise hayvanlarında insanlar gibi dişi ve başı ağrır. Romatizma gibi eklem hastalıkları yaşarlar. Evcil hayvanlarımızda ailemizden birisi gibi oldukları için onların sağlığın korumak ve h...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

Arama Sonuçları

Gold Yoğun Bakım

toplam 7 sonuç bulundu.
1 - 7 arası gösteriliyor.
Yoğun Bakım Ankara Veterinerleri

EVCİL HAYVANLARDA YOĞUN BAKIM

Yaratılış gereği insan anatomisi ve evcil hayvanlarımızın anatomisi birebir aynı olmasa da çoğu zaman büyük derecede benzerlik göstermektedir. İnsanların hastalıkları ve hayvanların hastalıklarının benzerlik gösterdiği yerde vücutların gösterdiği tepkilerde benzerlik göstermektedir. Üzerinde durmamız gereken bir husus ise hayvanlarında insanlar gibi dişi ve başı ağrır. Romatizma gibi eklem hastalıkları yaşarlar. Evcil hayvanlarımızda ailemizden birisi gibi oldukları için onların sağlığın korumak ve hastalandıkları zaman sağlıklarına kavuşmaları için elimizdeki tüm imkânların kullanılması gerekmektedir. Bu yazımızda evcil hayvanlarımız için yoğun bakım nedir? Yoğun bakımının önemi gibi üzerinde durulması gereken konuların üzerinde duracağız.

Peki, yoğun bakım nedir?
Bir ya da birden fazla organın geçici olarak yetersizliği nedeni ile vücudun aksamış olan fonksiyonlarının, esas neden ortadan kalkıncaya kadar desteklenmesi ve bu süreç içerisinde hastanın hayatta kalmasının sağlanmasına yönelik faaliyetleri kapsayan ve özellikle yapay solunum cihazı başta olmak üzere her türlü cihaz ve teknolojiyi kullanan bilgi ve yetenekleri buna uygun doktor ve hemşirelerin bulunduğu özel bir ünitedir; tanımını hayvanlar için yoğun bakım nedir? Sorusunun cevabı içinde kullanırsak yanlış bir tanım yapmış olmayız.

Peki, evcil hayvanlarımız hangi durumlarda yoğun altına alınır?
Evcil hayvanlarımızın yoğun bakıma alınması için bazı gerekçeleri aşağıda sizin için maddeler halinde sıraladık.
1. Hayvanlarımızda insanlar gibi ani kalp ve solunum durmaları yaşayabilir.
2. İnsanlar gibi kafa beyin travmaları geçirebilir.
3. Omurilik travmaları genel beden travmaları geçirebilir.
4. Kronik solunum yetersizlikleri (KOAH).
5. Ağır metabolik bozukluklar ve Asit-Baz dengesizlikleri.
6. Her türlü zehirlenmeler.

Yukarıdaki maddeleri artırmak mümkün ama evcil hayvanlarımız yoğun bakıma almak gerekirse bu sebeplerden dolayı yoğun bakıma alınır.

Yoğun bakım işlemi boyunca evcil hayvanımızın temel ihtiyaçları; solunum, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçları veteriner hekimin kontrolü altında giderilir.
Solunum: Kendi solunumu yeterli olan hasta hayvanlar oksijen maskesi desteği ile desteklenirken solunum sorunu yaşayan hayvanlar için geliştirilmiş solunum cihazları kullanılır.
Beslenme: Eğer hasta hayvanlarımız beslenme ihtiyaçlarını kendileri gidemiyorsa takviye olarak mideye boru salınarak zenginleştirilmiş gıdalar verilmektedir.
Tuvalet: Tuvalet ihtiyacını gideremeyen hayvanlarımız için idrar sondası takılır.