Ankara Paraziter Tedavi

Paraziter Tedavi Ankara Veterinerleri

PARAZİTER TEDAVİ

İnsanların, nasıl ki paraziter hastalıklardan korunması için aşı ve antibiyotik tedavisi uygulanıyorsa hayvanlar içinde aynı durum söz konusudur. Evcil hayvanınızın herhangi bir parazitik hastalığa yakalanmaması için aşılarının tam ve zamanında yapılması çok önem taşımaktadır. Eğer evcil hayvanınız bütün şartların sağlanmasına rağmen hastalıklara yakalandıysa uygulanması gereken bazı tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntemler uzman hekimlerin kendi yöntemleri olup, hayvanın türüne, cinsine, ırkına, boyuna ve hatta ...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

toplam 13 sonuç bulundu.
1 - 13 arası gösteriliyor.
Paraziter Tedavi Ankara Veterinerleri

PARAZİTER TEDAVİ

İnsanların, nasıl ki paraziter hastalıklardan korunması için aşı ve antibiyotik tedavisi uygulanıyorsa hayvanlar içinde aynı durum söz konusudur. Evcil hayvanınızın herhangi bir parazitik hastalığa yakalanmaması için aşılarının tam ve zamanında yapılması çok önem taşımaktadır. Eğer evcil hayvanınız bütün şartların sağlanmasına rağmen hastalıklara yakalandıysa uygulanması gereken bazı tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntemler uzman hekimlerin kendi yöntemleri olup, hayvanın türüne, cinsine, ırkına, boyuna ve hatta kilosuna değişiklik gösterir. Bu nedenle hayvanınızda gözlemlediğiniz bazı hastalık belirtileri oluştuğu zaman en kısa sürede uzman veteriner hekiminizle iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır. Hayvanınızın ateşinin olağandan yüksek olması, ağızdan salya ve salgıların artarak salgılanması, kulakta oluşan siyah kahverengi arası kulak kiri, iştahsızlık ve hayvanın sürekli uyuma isteği gibi belirtileri vardır. Paraziter hastalıkların ana sebepleri ise suyun kirlenmesi, kirli gıdalar, ucuz ve basit mamalar, mevsimsel değişimler kısaca parazitlerin bulaşıp yayılmasına ortam sağlamaktadır.

Uzman veteriner hekimleri, hayvanınız için özel ve kaliteli mamaların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, hemen hemen bütün hastalıkların temelinde beslenme konusu yattığına dikkat çekmektedirler. Parazitler; solun yollarına, mide ve bağırsaklara, dolaşım ve boşaltım yolarına, üreme organları çevresine, ağız, kulak, burun ve göz bölgelerine yerleşerek hayvanın iç ve dış sağlığını tehdit etmektedir. Sevgili dostlarımızın yukarıda bahsettiğimiz organlarında değişiklikler ya da hastalıklarının başka belirtileri başladığı zaman uzman veteriner hekiminize danışmanız çok doğru olacaktır.

Sevgili dostlarımızın aşılarının tam olması hiçbir zaman tam korum sağlamaya yetmez. Hayvanımız bebeklik döneminden gelen bir hastalık taşıyıcısı ise en fazla bu hastalığın gün yüzüne çıkmaması için gerek tedaviler uygulanarak hastalık bastırılabilir. Ya da bizimle beraber gezmesi, evden hiç çıkmaması da hastalıklardan korunmasına yeterli olmaz taşıyıcı ya da hasta bir hayvanla teması halinde bizimde hayvanımızın hastalığa yakalanması muhtemeldir. Böylesi durumlarda gereken temizlik artlarının uygulanarak aşı ve antibiyotik tedavisine başlanması çok daha doğru olacaktır. Tabi ki bu tedavi yöntemleri rast gele seçilemez. Uzman hekimler tarafından belirlenerek başlanması gerekir.