İYİ BİR AKVARYUM SAHİBİ OLMANIN SIRLARI

blog yazısı ekle !

İYİ BİR AKVARYUM SAHİBİ OLMANIN SIRLARI

Ankara veteriner hekimleri olarak sağlıklı ve güzel görünen bir akvaryuma sahip olmanız için uygulayabileceğini bazı pratik bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.




1. AKVARYUMUNUZ KALABALIK OLMASIN

Elbette sahip olduğunuz akvaryumun boyutuna göre içerisinde ki balıkların sayısı da değişebilecektir. Fakat bu işin en doğrusu her zaman iki balıkla başlamaktır. Ardından bakımlarına alışıp akvaryumunuzun sağlıklı çalıştığından emin olduktan sonra içerisine bir balık daha ekleyebilir ve mevcut sistemde herhangi bir sıkışıklığa neden olmayacak şekilde her defasında bir adet sevdiğiniz cins balığı akvaryumunuza ekleyerek devam edebilirsiniz.

2. GEREĞİNDEN FAZLA YEM VERMEYİN

Balıklarınızı günde 2 defa besleyin ve her defasında suya 5 dakikadan az bir sürede bitirebilecekleri kadar yem atın. Yemin fazlasının suyu kirleteceğini her zaman göz önünde bulundurun.

3. FİLTRELERİNİ DÜZENLİ OLARAK DEĞİŞTİRİN

Suyun kokmaması ve temiz olmasını sağlamak için mevcut filtre sisteminizde ki kartuşları 2 hafta da bir değiştirmeye özen gösterin.

4. SUYU DÜZENLİ OLARAK DEĞİŞTİRİN

Filtreleri değiştirdiğiniz her defasında, akvaryumun içerisinde ki suyun %25 kadarını da değiştirmeyi unutmayın ve hiçbir zaman suyun %50 sinden fazlasını değiştirmeyin. Aynı zamanda buharlaşma nedeniyle kaybolan suyu da telafi etmeye özen gösterin.

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara


5. İŞLENMEMİŞ SU KULLANMAYIN

Doğrudan kullanacağınız musluk suları içerisinde klor bulunur ve bu kimyasal madde balıklarınıza oldukça fazla zarar verir ve ölmelerine neden olur. Bu yüzden musluk suyunu asla gerekli kimyasallar ve arındırma işlemleri ile temizlemeden akvaryumunuzda kullanmayın.

6. İÇERİSİNDE Kİ SÜSLERİ TEMİZLEYİN

Suyunu değiştireceğiniz bazı zamanlarda akvaryumunuz içerisinde bulunan çeşitli dekoratif objelerin ve taşların da temizliğini yapmayı unutmayın.

7. AKVARYUMUNUZU TEMİZLEYİN

Yosunların oluşması her akvaryum için kaçınılmaz bir şeydir. Ancak bundan kurtulmanızda öyle çok zor olmaz. Özellikle bu iş için tasarlanmış çift taraflı mıknatıslı silecekler ile akvaryum camınızda bulunan yosunları kolayca temizleyebilirsiniz.