KÖPEKLER İNSANLARLA NEDEN BU KADAR İYİ ANLAŞIR

blog yazısı ekle !

KÖPEKLER İNSANLARLA NEDEN BU KADAR İYİ ANLAŞIR

Ankara Veteriner

Köpekler insanların en iyi arkadaşlarıdır sözü yüzyıllarca süre gelmiş bir ünvandır. Tamamen bir reklam gibi görünse de aslında tamamen gerçeğe dayalıdır. Günümüzde en çok edinilen evcil hayvanlar arasında ilk sıradadır.




Aynı zamanda köpekler eğitilebilir, şefkatli ve aynı zamanda bir evcil hayvandan daha fazlasıdır. Onlar av arkadaşı, koruyucu, eğlence, yardımcı, rehber ve aynı zamanda en iyi arkadaşlardır. Kitaplarda, filmlerde ve şarkılarda bile en iyi evcil hayvan olarak geçerler.

Peki bunun nedeni nedir? Neden köpekler ve insanlar bu kadar iyi anlaşır? Bu sadece eğitilebilir olmaları değildir. Çünkü insanlar birçok türdeki hayvanı eğitmeyi az da olsa başarıyla gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda birçok hayvanı evcilleştirmişlerdir. Bunlar kediler ve atlar olmak üzere birçok hayvanı içerir. Ama yine de aynı ünvanı alamamışlardır.

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

Abidinpaşa Veteriner Kliniği olarak, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak rutin sağlık kontrollerinden acil durum müdahalelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz.

Evcil dostlarınızın sağlığını korumak ve geliştirmek için son teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanarak en etkili tedavileri sunuyoruz.

Güler yüzlü ve samimi ekibimiz, sizin ve evcil dostlarınızın konforunu ve güvenliğini her zaman ön planda tutarak Abidinpaşa Veteriner Kliniği'nde, sevgi dolu bir atmosferde en iyi bakımı sağlamak için sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.devamını oku...
Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara

Vetes Veteriner Kliniği

Kırkkonaklar

Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.

Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.

Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!

Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.

Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.

Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku...
Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği



devamını oku...
Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Telepati Hayvan Hastanesi Keçiören

Keçiören

Telepati Hayvan Hastanesi olarak şubemizle beraber tam donanımlı ve uzman veteriner hekim kadromuzla patili dostlarımız için 7/24 hizmet vermekteyiz.devamını oku... Adres: Şehit Kubilay Mahallesi Değirmendere Caddesi No:32 Keçiören - Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara


Bu tamamen köpeklerin zihinlerinden kaynaklıdır. At gibi diğer hayvanlar sürünün bir parçasıyken, köpekler insanlar gibi sosyal yapıya sahiptirler. Kurtlar köpek cinsinin en yaygın cinsiyken ve insanlar ilkelken, insanlar aynı şekilde kurtlarla dost olmuşlardır.

Aynı zamanda kurtların arasında alfa, omega ve yavru gibi sınıflamalar vardı. Aynı şekilde insanlarda da bu hiyerarşi bulunmaktadır. Hem insanlar hem de köpekler aşırı şekilde sosyallerdir ve aynı zamanda sözel olmayan etkileşim kadar vücut dilini de kullanırlar. Kıskançlıkla ve öfkeyle hareket ederler. Koruma içgüdüleri olduğu için kendi yuvalarını korurlar, onlardan küçükleri yetiştirirler ve yuvalarında uyurlar.

İnsanlar arasındaki davranış benzerliklerinin ötesinde, köpeklerin sadık olduğu gerçeği vardır. Bu tamamen kafa yapılarına bağlıyken, insanların köpekleri evcilleştirmesindeki başarısının en büyük nedenlerinden biridir. Birbirlerine aynı sınıfta oldukları hissini ya da lideri olduğu hissine kapılırlar. Size yemek, korunma ve barınaktan dolayı bağlı olurlar.

Aynı zamanda size bir hayat borçlu olduklarını düşünürler. Bu yüzden de sadakat gösterirler. İnsanlar öncelikle bu benzerlikleri fark ettiler ve bu yüzden de evcilleştirdiler. Onları eğitmenin kolay olduğunu bilmek ilk adımdı.

Avcılıkta iyi olan köpekler beslendi ve bu şekilde sahiplerine yiyecek getirdiler. Köpeklerin evcilleştirilmelerinin nedeni vardı ve hepsi bir amaca bağlandı. Böylece onları vahşi köklerinden insanlar koparmış oldu. Köpekler insanlara yemek ve barınaktan dolayı minnet duyduğu için de daha fazla sahibine bağlandı. Son zamanlarda köpekler tamamen hayatın bir parçası oldu ve evin çocuğu gibi bakıldı. Evin çocuğu gibi sadakatini güçlendirdi. Bunu büyürken de korumaya devam etti. Sahibi olan ilişkisi de tıpkı anne-baba ve çocuk arasındaki bağ gibi olmaya başladı. Ebeveyn ile çocuklar arasındaki bağ ne kadar güçlüyse, insan ve köpek arasındaki güç de o kadar güçlü olmaktadır. Aynı zamanda gelişen bu ilişkiyle birlikte, bazı köpekler evin çocuklarını tehdit olarak görmeye başlamışlardır. Bunun dışında, köpekler sahiplerine saygı duyarlar. Bu yüzdendir ki köpekler gösterdikleri sadakatten dolayı insanlarla çok iyi anlaşabilmektedirler.