KÖPEKLERİN DAVRANIŞLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 10 MADDE

blog yazısı ekle !

KÖPEKLERİN DAVRANIŞLARI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 10 MADDE

Ankara Veteriner

Köpekler uzun yıllardır insanlığa çok büyük faydalar sağlamış bir evcil hayvandır. İlk evcilleştiğinden beri insanlar ve köpekler birlikte yaşamaktadırlar. Bu sebeple bir çok noktada köpekler insanların en yakın dostları olmuşlardır. Bu uzun yıllardır bir çok kişi tarafından bu dostlarımız gözlemlenmiş ve hareketleri izlenmiştir. Hala daha İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerde veterinerler ve köpek eğitim merkezleri bu davranışları izlemektedir.





Köpeklerin davranışları bizlere onların bizden ne istediğini ve o anda olan ruh hallerini yansıtmaktadır. Köpeklerin davranışları hakkında bilmeniz gereken 10 madde ile en temelden genele doğru bir davranışlar dizisi yapacağız.

İlk madde köpekler doğduğu zaman hangi ırk olursa olsun dişi köpeklerin saldırgan olduğu gözlemlenir. Annelik iç güdüsü ve yavrularını koruma isteği ile bu davranış görülür. Böyle durumlarda olabildiğince ağır hareketler ile ürkütmeden ve tehlikeli olmayacağını köpeğe hissettirerek yaklaşın.

İkinci madde köpekler üzüldüklerinde gizlice bir köşeye giderler ve yemek yemeden su içmeden iki elinin üzerine başını koyarak bir sağa bir sola bakarlar. Bu davranış üzgün olduklarını ve ilgiye ihtiyaçları olduğunu göstermektedir.

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara


Üçüncü madde köpekler kolay havlasalar dahi ev köpekleri havlamamayı öğrenir. Eğer evinize gelen bir kişiye havlıyorsa köpeğinizi bir odaya kapatmadan yeni kişiye alışması için yardımcı olun. Aksi takdirde o kişiyi düşman olarak hafızasına alabilir.

Dördüncü maddeeğer küçük bir köpeğiniz varsa ve büyüme aşamasında sürekli olarak etrafı dişliyor ise dişlerinin gelişimi yüzünden dişleri kaşınmaktadır. Bu durum için hemen bir diş kaşıma oyuncağı alarak köpeğinize verirseniz dişleme huyunu bırakacaktır.

Beşinci madde köpeğiniz büyük olduğu halde bir şeyleri çiğniyorsa ilgisizliğiniz ve ona son zamanlarda azalan sevginiz yüzünden ilgi çekmeye çalışıyor olabilir.

Altıncı madde köpeğinizin dışarıda her yeri kazma isteği ile ilgili. Çünkü köpeğinizin tabiatında bu kazma işlemi var. Atalarından gelen DNA özellikleri ile arama ve araştırma istekleri her zaman olacaktır.

Yedinci maddede köpeğinizin önünüze geçip hoplayıp zıplaması var. Durduk yere hoplayıp zıplayan köpek olmaz. Sebebi sizinle oynama isteğidir.

Sekizinci madde ise köpeğinizi eve yeni getirdiğinizde her noktaya kokusunu bırakmak için idrarını bırakması olacaktır. Çünkü köpekler bölgelerini belirlemek isterler ve bu durum için kokularını bırakma ihtiyacı duyarlar. Sebebi bu olacak ve sizi bir süre sinir edeceklerdir.

Dokuzuncu madde köpeğinizin sürekli inleme sesleri çıkarmasıdır. İnleme sesleri sizleri tedirgin etmeli çünkü bu demektir ki köpeğiniz ağlamaktadır. Ona hemen ilgi ve şevkat göstererek durmu kurtarabilirsiniz.

Ve son olarak onuncu maddede ise köpeklerin sahiplerini ısırırmış gibi yapmaları var. Bu durumun temel sebebi insanlarda da olduğu gibi sevdiği kişinin elini tutmak istemesidir. Ancak köpeklerin elleri ağızlarıdır. Bu sebeple tutarmış gibi yaparlar ancak sizleri ısırmazlar.