Ankara Detertraj

Detertraj Ankara Veterinerleri

DETERTRAJ

Detertraj yüzeysel diş taş temizliğidir. Bu işlem aslında çok önemli ve koruyucu bir yöntemdir. Diş taşı ve plakların temizlenmesi olarak yapılan bu işlem en az 6 ayda bir yapılması hem ağız hem de diş sağlığı açısından çok önemlidir. Ankara veterinerlik hizmetleri bünyesinde ağız ve diş sağılığı her geçen gün büyük önem kazanmaktadır. Başka illerden de gelen evcil hayvan sahipleri burada uygulanan ileri teknoloji diş sağlığı tekniklerinden faydalanmaktadır. Diş sağlığı çok önemli konulardan birisidir. Çünkü ağızda başlayan ...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

toplam 12 sonuç bulundu.
1 - 12 arası gösteriliyor.
Detertraj Ankara Veterinerleri

DETERTRAJ

Detertraj yüzeysel diş taş temizliğidir. Bu işlem aslında çok önemli ve koruyucu bir yöntemdir. Diş taşı ve plakların temizlenmesi olarak yapılan bu işlem en az 6 ayda bir yapılması hem ağız hem de diş sağlığı açısından çok önemlidir. Ankara veterinerlik hizmetleri bünyesinde ağız ve diş sağılığı her geçen gün büyük önem kazanmaktadır. Başka illerden de gelen evcil hayvan sahipleri burada uygulanan ileri teknoloji diş sağlığı tekniklerinden faydalanmaktadır. Diş sağlığı çok önemli konulardan birisidir. Çünkü ağızda başlayan bir hastalık git gide vücudun diğer bölgelerine ve diğer organların sağlığını da olumsuz etkilemektedir. Ağızda oluşan diş taşları ve plaklar kalp, böbrek gibi organların sağlığını tehdit edecek duruma gelebilir. Diş taşları ve diş etlerinin temizlenmesiyle basit bir işlem olan detertraj aslında çok büyük bir öneme sahiptir.
Diş taşı, plakların oluşumu ve dişeti hastalıklarının başlıca sebepleri metabolik olabileceği gibi kullanılan mamalar ve ya çevresel faktörler de olabilir. Nu durumun teşhisi için veteriner hekiminizle görüşerek detaylı bir check up ın yanı sıra ağız ve diş sağlığı da yaptırılarak evcil hayvanınızın düzenli beslenmesine katkı sağlayabiliriz. Düzenli beslenme bir çok hastalığın da önüne geçmektedir. Bu saye de aşırı şişmanlamadan kaynaklı ya da aşırı zayıflıktan kaynaklanan hastalıklara yakalanma gibi durumlarında önüne geçile bilir.

Plaklar ve diş taşları temizlenmezse tartar denilen diş taşına dönüşür. Plak ve diş taşlarının birikmesi ağızda tahrip edici bakterilerin oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Bunun sonucunda da diş ve dişeti arasında cep denilen boşluklar ve diş eti çekilmesi oluşur ve diş kaybına sebep olabilir. Dişlerin ve dişetinin temizliği ağız ve diş eti hastalıklarıyla mücadelenin temelini oluşturur. Bu bilinçle ağız ve diş sağlığına gereken özeni göstermeliyiz. Gerek insan olsun gerek hayvan atlanmaması gerek bir konudur ağız ve diş sağlığı. Tabi bu tedavinin de uygulanması sırasında hayvanlara eziyet ve işkence edilmeden yapılması gerekiyor. Çünkü onların sağlıklarını düzelmek için atılan bu adımlar onların psikolojisinin bozulmasına da neden olabilir.