Ankara Hayvan Banyosu

Hayvan Banyosu Ankara Veterinerleri

BANYO

Hayvanların temizliği de başka önemli konulardan biridir. Ama hayvanlarda insanlar gibi ter bezleri bulunmadığı için terlemeden kaynaklı koku oluşmaz. Bundan dolayı da sık sık banyo yapmaya ihtiyaç duymazlar. Bu hayvanlar kendi kendilerini temizleme yetenekleri olduğu için sık sık banyo yapmaya ihtiyaçları yoktur ve hatta banyo yapmaları temizlenme yeteneklerini azaltabilir. Temizlik konusu önemli bir konu olduğu için veteriner hekimlerine danışarak bu konuyla ilgili görüşlerini almamız gerekmektedir. Veterinerlik hizmetlerinin An...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

toplam 13 sonuç bulundu.
1 - 13 arası gösteriliyor.
Hayvan Banyosu Ankara Veterinerleri

BANYO

Hayvanların temizliği de başka önemli konulardan biridir. Ama hayvanlarda insanlar gibi ter bezleri bulunmadığı için terlemeden kaynaklı koku oluşmaz. Bundan dolayı da sık sık banyo yapmaya ihtiyaç duymazlar. Bu hayvanlar kendi kendilerini temizleme yetenekleri olduğu için sık sık banyo yapmaya ihtiyaçları yoktur ve hatta banyo yapmaları temizlenme yeteneklerini azaltabilir. Temizlik konusu önemli bir konu olduğu için veteriner hekimlerine danışarak bu konuyla ilgili görüşlerini almamız gerekmektedir. Veterinerlik hizmetlerinin Ankara da artmasıyla beraber bu konuda gerek temizleme ürünleri olsun gerek ise uzman görüşleri, danışmanlar olsun uzman ekipler hayvan sahiplerine gerekli ilgiyi göstermektedirler.

Sık sık hayvanları yıkamak deri üzerinde ki koruyucu tabakanın ph değerinin değişmesiyle birçok deri hastalıklarına yol açmaktadır. Bu gibi sorunların önüne geçmek için veteriner hekimleri zaten hayvanların yıkanması konusuna pek sıcak bakmamaktadır. Zaten hayvanımız aşılama dönemindeyse veteriner hekimleri yıkanmasına kesinlikle izin vermez, ama yıkmaması gereken çok önemli bir durum olmadığı sürece çok istenirse sadece ayda bir olmak şartıyla banyo yaptırılabilir. Birçok hayvanın sadece tüylerinin taranmasıyla zaten temizleme işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Hayvanın banyo yapmasını gerektirecek bir durum olursa da bu işlem için bazı hazırlıklar yapılmadır. Öncelikle ılık suyla hayvan ıslatılmalıdır. Sonrasın da bir küvet kullanılabilir. Küvetin dibine onun kaymayacağı bir paspas serilmelidir. Özel bir durumu yoksa hayvanınıza özel şampuan alınması gerekir. Eğer özel durumu varsa veteriner hekiminizin tavsiye ettiği, önerdiği şampuanı kullanmanız gerekir. İnsanlar için üretilen şampuanlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü insanlar ile hayvanların derileri birbirlerinden farklı olduğu için sorun oluşturur. Daha sonra bir kâseye şampuan konulur iki, üç misli su ile sulandırılarak bir sünger yardımıyla hayvana sürülür. Şampuan kesinlikle direk dökülmemesi gerekir. Şampuanlar farklı olduğu için normal şampuanlar gibi köpürmesi beklenemez. Gözüne sabun ve kulağına da su kaçırmamaya dikkat edilmesi gerekir. Bunun için kulağına vazelinli pamuk konulmalıdır. Kulağa kaçan su ileriki safhalarda kronik kulak rahatsızlıklarına ve ya kulak iltihaplarına sebep olur. Durulama işlemi de bol ve ılık su ile yapılmalıdır.