KIZILAY VETERİNER

blog yazısı ekle !

KIZILAY VETERİNER

Ankara Veteriner

Kızılay, Ankara'nın en eski ve en büyük semtlerinden birisidir. Kızılay Ankara'nın merkezi konumunda ki bir semtidir ve sağlık üzerine neredeyse tüm birimlerin toplanmış olduğu semtinden biridir. Tabi ki sadece bu kadarla sınırlı kalan bir semt olmaktan ileriye giderek hayvan sağlığına da oldukça fazla önem ve değer veren bir semtlerden biri olması sebebiyle Kızılay semtinde veterinerler görev yapmaktadırlar.



Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara


Kızılay veterinerlerinin başarısı sadece hekimlerden kaynaklanmamaktadır. En önemli faktörlerden biri de veteriner klinikleridir. Çünkü alet ve ekipmanlar olmadan herhangi bir başarının varlığından bahsedilemez. Bu nedenle veteriner kliniklerinin temizlik, hijyen ve artık sağlık için gerekli olan ileri teknoloji muayene ve tedavi araçlarının temin edilmesiyle Kızılay veterinerleri çağ atlamıştır. Veteriner hekimlerinin başarılı birer hekim olabilmeleri için de eğitimlerinin ardından uygulamalı eğitime de geçilerek deneyim ve tecrübe kazandırılmış olur. Kızılay veterinerlerinde görev yapan veteriner hekimleri birçok üniversitenin veterinerlik fakülteleriyle de ortaklaşa çalışmalar yürüterek daha fazla imkândan da yararlanabilmektedirler. İşte bahsettiğimiz bütün bu birbirini tamamlayıcı faktörlerin bir araya gelmesiyle birlikte çok başarılı veterinerler ortaya çıkmaktadır. İşte tam olarak Kızılay veterinerlerinin de başarısı bunlardan kaynaklanmaktadır. Kızılay, Ankara'nın merkezi semtlerinden biri olduğu için hemen hemen her semtten, her ilden ve hatta diğer ülkelerden bile hayvan sahiplerinin muayene ve tedavi amaçlı hayvanlarını güven içerisinde emanet ettikleri veterinerlerdir. Öyle ki her veteriner gibi Kızılay veterinerleri de hayvanlara gereken ilgi, alaka ve gerektiğinden fazla özen göstermektedir. Savunmasız hayvanların daha sağlıklı ve rahat bir yaşam sürebilmeleri için Kızılay veterinerleri ellerinden gelenden fazlasını yapmaktadırlar.

Ülkemizde artık hayvan sahiplerinin ve hayvan severlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İnsanlara kazandırılan hayvan severlik bilincinin başarıya ulaşmasıyla birlikte başıboş hayvanlarında sahiplendirilmesiyle artık sahipsiz hayvanların sayısı da azalmaktadır. Hayvan edindirme barınaklarının da yardımıyla birçok başıboş hayvanın sahiplendirilmesiyle sahipsiz sokak yavanlarının yeni sahiplerine kavuşturulması sağlanmıştır. Fakat bu durum hayvan severler ve hayvan sahipleri üzerinde ki sorumluluğu bir kat daha artırmaktadır. Bu sebeple evcil hayvanların bakımlarının, temizliğinin, muayene ve tedavisinin belirli periyotlarla yapılması gerekmektedir.