Ankara Deri Hastalıkları

Deri Hastalıkları Ankara Veterinerleri

HAYVANLARDA DERİ HASTALIKLARI

Deri hastalıklarının iki sebebi vardır. Birincisi metabolik sebepler, ikincisi hayvanın kısırlaştırılmasından kaynaklı, saldırıya uğrayıp deride delinmelerin oluşması, morluklar, iltihaplanmalar gibi deri hastalığı sebepleri vardır. Bir başka sebep ise hayvanların banyo yaptırılmasından kaynaklanmaktadır. Evcil hayvanların banyo yaptırılmasıyla vücutlarında ki koruyucu ph katmanı zamanla kalkarak hayvanın deri hastalıklarına yakalanma riskini artırdığı tespit edilmiştir. Hatta hayvanları yıkama m...
devamı...

Veteriner Kliniği Ara

toplam 14 sonuç bulundu.
1 - 14 arası gösteriliyor.
Deri Hastalıkları Ankara Veterinerleri

HAYVANLARDA DERİ HASTALIKLARI

Deri hastalıklarının iki sebebi vardır. Birincisi metabolik sebepler, ikincisi hayvanın kısırlaştırılmasından kaynaklı, saldırıya uğrayıp deride delinmelerin oluşması, morluklar, iltihaplanmalar gibi deri hastalığı sebepleri vardır. Bir başka sebep ise hayvanların banyo yaptırılmasından kaynaklanmaktadır. Evcil hayvanların banyo yaptırılmasıyla vücutlarında ki koruyucu ph katmanı zamanla kalkarak hayvanın deri hastalıklarına yakalanma riskini artırdığı tespit edilmiştir. Hatta hayvanları yıkama merakımız o kadar fazladır ki onlar için yapılan özel koruyuculu temizlik ürünlerinden de kullanmayarak onları bir kez daha riske atmaktayız. Veteriner hekiminizle görüşerek onlar için en uygun temizleme ürününü temin edebilirsiniz. Ayrıca yediği mamalardan kaynaklı bir problemde olabilir. Eğer evcil hayvanınızda deri hastalıkları başladıysa veteriner hekiminizle temasa geçerek bir an önce tedaviye başlanmalıdır. Yoksa vücutlarında kalıcı hasarlara bile sebep olacak boyutlara vara bilir. Ankara veterinerlik hizmetlerin konusunda deri hastalıkları konusunda yeterince önem verilmekte ve çalışmalar yapılmaktadır.

Sokağa çıkan hayvanların ayaklarına bulaşan benzin, mazot, motor yağı, boya gibi sentetik ürünler onların ciltlerini tahriş ederek mantar oluşmasına, tüylerinin dökülmesine ve iltihabik yaralara sebep olur. Köpeklerin derileri kedilere göre daha narin olduğu için köpekler bu konuda biraz daha şanssızdır. Deri hastalıklarında en çok ısırılma, tırmalanma gibi nedenlerle ortaya çıkan iltihaplanmalar; bacaklarda, baş ve boyunda ya da vücudun diğer bölgelerinde sıklıkla rastlanır. Böyle durumlarda veteriner hekiminizle görüşerek tıbbi yardım yapılması daha uygun olur. Tabi bunların yanı sıra tetanos, kuduz olabilme durumlarına karşın aşılarının tam ve eksiksiz olası lazım. Çünkü unutulmamalıdır ki bu tür hastalıklar deriden bulaşır.

Eğer iltihaplı ya da apseli bir bölge varsa bu bölge ya kendiliğinden zamanla patlar ya da hekim tarafından açılarak temizlenmelidir. Ama her iki durumda da antibiyotik tedavisi uygulanmalıdır. Hayvanınız eğer kulak çevresini kaşıyorsa bunun bir sebebi olabilir. Genellikle böyle durumlarda kulak uyuzuna rastlanır. Hayvan sürekli kulağının çevresini kaşıdığı için yaralar oluşur. Veteriner hekiminiz tedavi uygulayarak bu hastalığın tedavisini gerçekleştirir ama bu yaraların geçirilmesi de gerekir. Eğer bu yaralar geçirilmezse tedavi tam anlamıyla başarılı olmuş sayılmaz. Ankara veterinerlik hizmetleri alanında bu gibi hastalıkların çözümü için birçok donanımlı ve bilgili yetişmiş eleman bulundurarak evcil hayvan sahiplerine hizmet verilmektedir.