YAVRU KEDİ EĞİTİMİ VE DAVRANIŞI HAKKINDA 5 BİLGİ

blog yazısı ekle !

YAVRU KEDİ EĞİTİMİ VE DAVRANIŞI HAKKINDA 5 BİLGİ

Ankara Veteriner

Evcil hayvanlarımız hayatımızın büyük bir kısmını kaplar duruma gelmiştir. Çünkü artık bir çok hayvan sever özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde sahiplenme yolu ile kedi ve köpek gibi evcil hayvanları sahiplenmekte ve bir çok yardım kuruluşu ve dernek sayesinde bu hayvan sever kişiler ve evcil hayvanları sosyalleşme şansı bulmaktadırlar.



Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara


Bu evcil dostlarımızın evlerimizde bazen yaramazlık yapmaları ve bizlerin canlarını sıkmaları hakkında hiç düşündüğünüz ve aklınıza gelen bir konu oldu mu? Belki de yavruluk zamanlarında yaşadıkları ve gördükleri yüzünden bu şekilde davranıyor olabilirler. Bu konu üzerinde her evcil hayvan bakan kişinin bilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Özellikle evcil hayvanları yavru olan kişilerin kesin bilmesi gereken konular vardır. Bu konular yavru kedi eğitimi ve davranışı hakkında 5 bilgi olarak sizlere sunulmaktadır.

İlk önemli bilgimiz eğer yavru kedinizden başka evcil hayvanınız var ise kesinlikle diğer ev arkadaşları ile tanışmalıdır. Hem diğer evcil arkadaşlarına alışmalı hem de diğer evde yaşayan bireyleri tanımalıdır. Bu şekilde yavru kediniz hem diğer evcil hayvanlarınızdan korkmadan büyüyebilir hem de yapacakları arkadaşlıklar ile diğer evcil hayvanlarınız ile birlikte daha keyifli zamanlar geçirebilir.

İkinci önemli bilgi yavru kedilerin tuvalet eğitimleridir. Bildiğimiz gibi bir çok hayvan iç güdüleri ile hareket etmektedir. Ancak evcil hayvanlarımızın bir çoğu daha kendini tanımadan annelerinin yanından ayrılmaktadırlar. Bu ayrılmalardan sonra iç güdüsel olarak bir şeyleri bulabilecekken dahi ev ortamında onu bulamamaktadır. İşte bu durumlarda yavru kediniz için bir kap veya alan ayarlayıp içine kedi kumu koyarsanız kedileriniz tuvaletlerini buraya yapacaklarını bir süre sonra anlayacaklardır. Birkaç defa bilmedikleri yerlere tuvaletlerini yapsalar dahi kedi kumları ile tuvalet eğitimini kısa sürede alacaklardır.

Üçüncü önemli bilgi aslında yavru kediler kadar aslında büyük yetişkin kedileri de kapsamaktadır. Kedilerin psikolojileri çabuk bozulabilen bir yapıya sahiptir. Bu sebeple ne olursa olsun özellikle yavru kedilerinizi asla terk edilmiş hissine kapılacakları kadar uzun günler yalnız bırakmayınız. Aynı şekilde bir kişiye bırakmanız gerektiğinde o kişinin size birkaç gün gelerek yavru kedinizin o kişiyi benimsemesini sağlatınız.

Dördüncü önemli bilgi yavru kedilerinizi çocuklar ile bir araya getirerek oyun oynatınız. Bu şekilde yabancılara karşı çok ciddi tepkiler vermemeyi öğrenecektir. Çünkü neredeyse tüm canlılar çocuklara zarar verilmemesi gerektiğini iç güdüsel olarak bilmektedir.

Ve son olarak beşinci önemli bilgi yavru kedilerin eğitimlerinde beslenme çok önemlidir. Eğitim verirken ödülü kesinlikle asla ulaşamayacağı bir besin olmalıdır. Kedilerin eğitimleri zordur fakat oldukça başarılı eğitimlerin ardından uzun yıllar aynı evi paylaşacağınız bir dostunuz olacaklardır.