KEDİ BESLEMEK
Ankara Veteriner
Mutlu ve sağlıklı bir kediye nasıl sahip olunur
Kediler ihtiyaç duydukları her şey için insanlara bağlıdırlar. Bu ihtiyaçlar yemek, su, temiz bir çöp kutusu, veteriner bakımı ve en önemlisi şefkat ile sevgidir. Aşağıda sizin için hazırladığımız ve kedinizi mutlu, güvende hissetmesi için gereklilik listesi bulunmaktadır.
Muhteşem iç mekânları keşfedin
Kediler bazen ukala ve bağımsız olarak davranırlar. Ama onlar ormanda tamamen savunmasız varlıklardır. Dışarda dolaşan kediler köpekler tarafından zarar görebilirler. Bunun dışında da kedileri sevmeyen komşularınız tarafından zehirlenebilirler ya da vurulma ihtimalleri, arabanın altında kalma durumları bulunmaktadır. Dışarda dolaşan kediler aynı zamanda birçok hastalığa da maruz kalabilirler ve bu kan kanseri, AIDS ve iyileştirilmesi mümkün olmayan hastalıklardır.
Fakat kediler ev ortamına çabucak uyum sağlayabilirler. Özellikle de oyun oynayabilecekleri alanlar varsa ve diğer sevdikleri aktiviteleri yaparlarsa onlar için hayat mükemmel hale gelir. Kağıtlardan, iplerden, oyuncak farelerden ve lazer kalemleri ile en tembel kediyi bile harekete geçirecek oyuncaklar kullanılabilir. Bu noktada bulabileceğiniz birçok oyuncak vardır. Kediniz için en uygununu bulana kadar aramaya devam edin.
Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.
Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.
Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.
Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!
Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.
Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.
Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku... Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara
Pet sahiplendim ne yapmalıyım?
Öncelikle birlikteliğinizi tebrik ederiz. Siz ve yeni dostunuzun sağlığı için vakit kaybetmeksizin Veteriner Hekim kontrolünü ve Aşı & Paraziter Mücadele protokolünün uygulanmasını tavsiye ederiz.
Evcil hayvanımdan bana veya çevremdekilere hastalık bulaşabilir mi?
Malesef bu soruya hayır diyebilmek mümkün değil. Ancak bu riski en aza indirmek elimizde!
Kedimi / Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım?
Kısırlaştırmaya ilişkin bilinmesi gereken ve karar vermenizi kolaylaştıracak bazı hususlar:
Kısırlaştırma kedi & köpeklerde var olan eşleşme isteğine bağlı gelişen çevreye idrar yapma, baskın ve agresif davranışlar, kaçmaya eğilim gibi problemlerin önlenmesine yönelik katkı sağlar / ortadan kaldırır.
Trafik kazası geçiren köpeklerin %85'ini kısırlaştırılmamış köpekler oluşturmaktadır.
Kısırlaştırılmamış olan sokak kedilerinin yaşam süreleri 2 yılın (ort) altındadır. (FIV-Feline Immune defficiency Virus, bulaşma nedenleri arasında ısırık yaraları en başta yer alır ve kısırlaştırılmamış erkek kedilerin daha çok kavga ettikleri bilinen bir gerçektir.)
Kısırlaştırma yapılmamış dişi kedi ve köpekler için meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinin dışında yaşamı tehdit edebilecek düzeyde ciddi bir hastalık olan "pyometra" (rahim iltihabı) gibi hastalıkların riski yüksektir. Kısırlaştırılmamış olan erkekler ise prostat ve testis kanseri riskini taşırlar.
Kısırlaştırma ile bahsi geçen hastalıklar %90 önlenebilmektedir. Ancak bunun için tavsiye edilen en erken zamanda kısırlaştırma yapılması gereklidir. Petiniz 4 aylık yaşa eriştiğinde operasyon için randevu almanızı tavsiye ederiz. Ameliyat sonrasında;
♀ Kızgınlık (östrus) belirtileri ortadan kalkacak, yaşam alanında kanamaya bağlı kirlilik oluşmayacaktır.
♂ Eşleşme isteği neticesinde ortaya çıkan sorunlar ortadan kalkmış veya azalmış olacaktır. Bilhassa kedilerde gözlenen spreyleme / işaretleme (kötü kokulu ''feromon'' idrar yapma), kaçış eğilimi, kavga etme, yaralanma, trafik kazası bu sorunların başında gelir.
♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına katkı sunacaktır (kısırlaştırma yapılmasının köpeklerde 1-3, kedilerde 3-5 yıl yaşam sürelerini arttırdığı açığa çıkarılmıştır!).
Kedimi & Köpeğimi alternatif gıda ile beslememde bir sakınca var mı?
Kesinlikle evet. Petiniz için en ideal beslenme onların gereksinimlerini karşılamak için hazırlanmış profesyonel diyetlerdir. Besleme hataları neticesinde ortaya çıkan hastalıkların bir kısmı yaşamı tehdit edecek düzeyde ciddi risk taşır. Kemik, kılçık yaralanmaları, beklemiş ev yemekleri tüketimi neticesinde ortaya çıkan mide-barsak enfeksiyonları ve daha bir çok besleme hatası bu duruma örnek verilebilir. Mümkün olabildiğince alternatif gıdadan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Aşı yaptırmam şart mı?
Siz ve değerli dostunuzun sağlığı için kesinlikle tavsiye ediyoruz. Zoonoz (hayvanlardan insana bulaşan) hastalıklardan korunma ve petinizin sağlığının korunması için mutlaka aşı & paraziter mücadele uygulamalarını yaptırmanızı öneriyoruz.
Sahipsiz / sokak hayvanları için indirim yapabiliyor musunuz?
Siz değerli hayvanseverler tedavi / bakım giderlerini üstlendiğiniz, onlara kol kanat gerdiğiniz sürece yanınızda olmaya çalışıyoruz.
devamını oku... Adres: Bağlarbaşı Mahallesi Kızlar Pınarı Caddesi No: 170/B Keçiören-Ankara
İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara
Hoşdere Veteriner Kliniği - Ankara Veteriner
Hoşdere Veteriner Kliniği 2000 senesinde Veteriner hekim Süleyman Özpolat tarafından kurulmuştur.
Ekonomik kaygı taşımadan mesleğini uygular. Minik dostlarımızın korku ve endişelerini en aza indirecek yöntemler uygular. Canlılara ve çevreye saygılıdır. Mesleğine ve meslektaşlarına saygının bilincindedir. Yıllara dayalı bilgi ve tecrübesini teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli geliştirirme çabasındadır. Etkinliği ve geçerliliği kanıtlanmış tedavi yöntemleri kullanır. Mesleki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşar.
devamını oku... Adres: Hoşdere cad. 41/7 Hoşdere Çankaya-Ankara
İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.
2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.
2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.
Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.
Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara
Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.
Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.
Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara
Pencereler kediler için televizyon görevi görürler. Pencerenin önüne konan bir kase su bile onlar için mükemmel bir eğlence kaynağı olacaktır.
Pencere pervazları yeterince geniş değilse, konforlu tünek satın ya da inşa edin. Bunu evcil hayvan satan yerlerden kesinlikle elde edebilirsiniz ve pervaza ekleyebilirsiniz. Böylece kediniz pencerede eğlenirken, siz de onun güvende olduğunu bileceksiniz. Kediniz de rahatça doğayı uzaktan da olsa görmüş olur. Eğer avlunuz parmaklıysa, kediniz için uygun bir oyun alanı yaratmanız mümkün olacaktır. Eğer parmaklık olmazsa başka hayvanların sizin kedinize zarar verme olasılığını arttırır. Böylece kediniz, köpeklerden ya da başka avcılardan uzak durmuş olur.
Kediler köpeklerden farklı olsalar da, kedinizi korumak için tasma takmanız şart olabilir. Böylece kedinizi olası tehlikelerden uzak tutmuş olursunuz. Dışarı çıktığınızda da kedinizin birdenbire elinizden kaçmasını da böylece önlemiş olursunuz. Ne de olsa dışarda gezerken her türlü tehlike kedinizi etkilemektedir.
Beş kediden beşi de temiz çöp kutusunu tercih ederler.
Kimse kirli bir banyoyu kullanmak istemez. Bu yüzden de kedinizin kutusunu günde en az iki kez temizleyin ve tercihen de kediniz her kutuyu kullandıktan sonra temizleyebilirsiniz. Ama özellikle de yemekten sonra temizlemenizi öneririz. Eğer bir kediden fazla kediniz varsa, ilk kural her kedi için bir kutunun olması lazım. Kokulu kutulardan uzak durun. Çünkü kediler kokulara karşı duyarlıdır. Kutuyu kedinizin besleneceğini yerden ve onun için güvenli olan uzak tutun.
Kutunun dışına tuvaletini yapan herhangi bir kediyi mutlaka veterinere götürülmesi gerekmektedir. Çünkü bu durum ölümcül bir nedene bağlı olabilir, özellikle de erkek kedilerde. Bu nedenle toksinleri vücudundan atamadığı için ölmesi mümkündür. Eğer enfeksiyon doğru yönetilirse, kediniz temiz olan yerden dolayı da mutsuz olacaktır. Kullanılan kutu, kutunun yeri veya kutunun kendisi bile onu rahatsız edecektir. Bazı kediler kutunun kapalı olmasını da tercih edebilirler.
Akşam yemeği servis edildi.
Sürekli olarak kedinizi gözlemlemek, suyunu vermek, su kasesini temiz tutmak ve günde iki kere beslemenin ne kadar kolay olduğunu fark etmek sizi şaşırtacaktır. Kediler oldukça kendini beğenmiş hayvanlardır. Verdiğiniz su kirliyse ya da kirlenmişse, kesinle içmezler. Ama çok fazla hububat yerlerse, çok fazla su içmeleri gerekecektir. Hububat tamamen kedi için sağladığınız yemek olmamalıdır ve ayrıca kedinin beslenme düzeninde olması da zorunlu değildir. Konserve ya da ev yapımı yemekler daha lezzetlidir ve dolaşım sistemi için yardımcı bir takviye olarak görünür. Eğer kedinizin et ürünlerini yemesini istemiyorsanız, kedinizi vejetaryen yapmanız mümkündür. Böylece de dengeli beslenmesi mümkün olacaktır. Bunun için de veterinerinize danışmanız daha sağlıklı bir yol izlemenizi sağlayacaktır.
Tırnaklarını kesmeyi azaltın.
Kediler tırmalamayı severler. Tırmalamak kırılmış tırnaklardan kurtulmayı sağlar, kasları esnetir ve alanını işaret eder. Bu yüzden de tırnaklarını tamamen kesmek mobilyalarınızı korumak için iyi bir yöntem değildir. Aslında bu çözüm en pahalı ve acılı olandır. Tırnakları tamamen kesmek aslında 10 tane bireyin kesilmesi gibidir. Çünkü bu kedinin eklemlerinin kesilmesi anlamına gelir. Tırnakların tamamen alınması kedinin ruh sağlığının bozulmasına, kendini güvende hissetmemesine ve ısırmaya daha çok yönelmesine neden olur. Bunun nedeni de kendisini savunacak tırnaklarının olmayışıdır. Ayrıca tuvalet yapma alışkanlığını da doğrudan etkiler. Kutuyu kullanmak yerine, halıya ya da evin içerisini kirletmesine neden olur.
Mobilyalarınızı korumanın en iyi yolu tırmalamalarını sağlayacak birçok yer ayarlamaktır. Sisal kedileri için ağaçlar, kutular, plastik silindir şeklindeki malzemeler en güzel uğraştır. Bunları evinizin içerisine yerleştirin ve kedinizin onunla oyalanmasını sağlayın.
Her iki haftada bir kedinizin tırnaklarını törpüleyin. Böylece keskin görüntüsünden kurtarmış olursunuz. Ve kedinizin tırmalamasını istemediğiniz yerler için koruyucu önlemler alabilirsiniz.
Pirelerden Kurtulmaya Çalışın
Pireler sadece kedilerin huzursuz olmasına neden olmaz, aynı zaman da deri alerjisine ve parazitten kaynaklı böceklenmeye de neden olur. Evde bulunan kediler dışarda bulunan kedilere nazaran daha az pire taşırlar. Ama yine de kazara bu pireleri sizin pantolonunuzdan veya ayakkabınızdan alması mümkündür. Pirelerden kurtulmak için kullanılacak aylık tedaviler eğer pireleri kedinizin üzerinde görmediyseniz gerekli değildir. Çünkü pireler sadece su ve sabunla ölebilirler. Toksin olmayan alternatif de pire taraklarıdır. Bu tarağın dişleri pireleri yakalarlar ve kediye yaptıracağınız sabunlu su da pireleri yok edecektir.
Veterinere gidin
Kısırlaştırma ya da iğdiş ettirme sadece istenmeyen kedilerden kurtulmayı sağlamaz, aynı zamanda da üreme organlarının kanser olmasını engeller. Ve ayrıca göğüs ve prostat kanserini de önleyebilmektedir.
Eğer kediniz uyuşuk ve huysuz olarak davranırsa, ishalse veya sık sık kusarsa, yemek yemezse ya da kutunun dışına tuvaletini yaparsa, mutlaka veterinere götürün. Hatta küçük hastalıklar bile ölümcül olabilir. Tabi ki gereken tedavi uygulanmazsa bu durum oluşur. Fakat düzenli check-up bunu önler veya ciddi bir durum oluşmadan hastalık teşhis edilip tedavi uygulanır.
Mutlu ve sağlıklı bir kediye nasıl sahip olunur
Kediler ihtiyaç duydukları her şey için insanlara bağlıdırlar. Bu ihtiyaçlar yemek, su, temiz bir çöp kutusu, veteriner bakımı ve en önemlisi şefkat ile sevgidir. Aşağıda sizin için hazırladığımız ve kedinizi mutlu, güvende hissetmesi için gereklilik listesi bulunmaktadır.
Muhteşem iç mekânları keşfedin
Kediler bazen ukala ve bağımsız olarak davranırlar. Ama onlar ormanda tamamen savunmasız varlıklardır. Dışarda dolaşan kediler köpekler tarafından zarar görebilirler. Bunun dışında da kedileri sevmeyen komşularınız tarafından zehirlenebilirler ya da vurulma ihtimalleri, arabanın altında kalma durumları bulunmaktadır. Dışarda dolaşan kediler aynı zamanda birçok hastalığa da maruz kalabilirler ve bu kan kanseri, AIDS ve iyileştirilmesi mümkün olmayan hastalıklardır.
Fakat kediler ev ortamına çabucak uyum sağlayabilirler. Özellikle de oyun oynayabilecekleri alanlar varsa ve diğer sevdikleri aktiviteleri yaparlarsa onlar için hayat mükemmel hale gelir. Kağıtlardan, iplerden, oyuncak farelerden ve lazer kalemleri ile en tembel kediyi bile harekete geçirecek oyuncaklar kullanılabilir. Bu noktada bulabileceğiniz birçok oyuncak vardır. Kediniz için en uygununu bulana kadar aramaya devam edin.


Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.
Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.
Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!
Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.
Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.
Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku... Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara


Öncelikle birlikteliğinizi tebrik ederiz. Siz ve yeni dostunuzun sağlığı için vakit kaybetmeksizin Veteriner Hekim kontrolünü ve Aşı & Paraziter Mücadele protokolünün uygulanmasını tavsiye ederiz.
Evcil hayvanımdan bana veya çevremdekilere hastalık bulaşabilir mi?
Malesef bu soruya hayır diyebilmek mümkün değil. Ancak bu riski en aza indirmek elimizde!
Kedimi / Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım?
Kısırlaştırmaya ilişkin bilinmesi gereken ve karar vermenizi kolaylaştıracak bazı hususlar:
Kısırlaştırma kedi & köpeklerde var olan eşleşme isteğine bağlı gelişen çevreye idrar yapma, baskın ve agresif davranışlar, kaçmaya eğilim gibi problemlerin önlenmesine yönelik katkı sağlar / ortadan kaldırır.
Trafik kazası geçiren köpeklerin %85'ini kısırlaştırılmamış köpekler oluşturmaktadır.
Kısırlaştırılmamış olan sokak kedilerinin yaşam süreleri 2 yılın (ort) altındadır. (FIV-Feline Immune defficiency Virus, bulaşma nedenleri arasında ısırık yaraları en başta yer alır ve kısırlaştırılmamış erkek kedilerin daha çok kavga ettikleri bilinen bir gerçektir.)
Kısırlaştırma yapılmamış dişi kedi ve köpekler için meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinin dışında yaşamı tehdit edebilecek düzeyde ciddi bir hastalık olan "pyometra" (rahim iltihabı) gibi hastalıkların riski yüksektir. Kısırlaştırılmamış olan erkekler ise prostat ve testis kanseri riskini taşırlar.
Kısırlaştırma ile bahsi geçen hastalıklar %90 önlenebilmektedir. Ancak bunun için tavsiye edilen en erken zamanda kısırlaştırma yapılması gereklidir. Petiniz 4 aylık yaşa eriştiğinde operasyon için randevu almanızı tavsiye ederiz. Ameliyat sonrasında;
♀ Kızgınlık (östrus) belirtileri ortadan kalkacak, yaşam alanında kanamaya bağlı kirlilik oluşmayacaktır.
♂ Eşleşme isteği neticesinde ortaya çıkan sorunlar ortadan kalkmış veya azalmış olacaktır. Bilhassa kedilerde gözlenen spreyleme / işaretleme (kötü kokulu ''feromon'' idrar yapma), kaçış eğilimi, kavga etme, yaralanma, trafik kazası bu sorunların başında gelir.
♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına katkı sunacaktır (kısırlaştırma yapılmasının köpeklerde 1-3, kedilerde 3-5 yıl yaşam sürelerini arttırdığı açığa çıkarılmıştır!).
Kedimi & Köpeğimi alternatif gıda ile beslememde bir sakınca var mı?
Kesinlikle evet. Petiniz için en ideal beslenme onların gereksinimlerini karşılamak için hazırlanmış profesyonel diyetlerdir. Besleme hataları neticesinde ortaya çıkan hastalıkların bir kısmı yaşamı tehdit edecek düzeyde ciddi risk taşır. Kemik, kılçık yaralanmaları, beklemiş ev yemekleri tüketimi neticesinde ortaya çıkan mide-barsak enfeksiyonları ve daha bir çok besleme hatası bu duruma örnek verilebilir. Mümkün olabildiğince alternatif gıdadan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Aşı yaptırmam şart mı?
Siz ve değerli dostunuzun sağlığı için kesinlikle tavsiye ediyoruz. Zoonoz (hayvanlardan insana bulaşan) hastalıklardan korunma ve petinizin sağlığının korunması için mutlaka aşı & paraziter mücadele uygulamalarını yaptırmanızı öneriyoruz.
Sahipsiz / sokak hayvanları için indirim yapabiliyor musunuz?
Siz değerli hayvanseverler tedavi / bakım giderlerini üstlendiğiniz, onlara kol kanat gerdiğiniz sürece yanınızda olmaya çalışıyoruz.
devamını oku... Adres: Bağlarbaşı Mahallesi Kızlar Pınarı Caddesi No: 170/B Keçiören-Ankara


Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara


Hoşdere Veteriner Kliniği 2000 senesinde Veteriner hekim Süleyman Özpolat tarafından kurulmuştur.
Ekonomik kaygı taşımadan mesleğini uygular. Minik dostlarımızın korku ve endişelerini en aza indirecek yöntemler uygular. Canlılara ve çevreye saygılıdır. Mesleğine ve meslektaşlarına saygının bilincindedir. Yıllara dayalı bilgi ve tecrübesini teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli geliştirirme çabasındadır. Etkinliği ve geçerliliği kanıtlanmış tedavi yöntemleri kullanır. Mesleki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşar.
devamını oku... Adres: Hoşdere cad. 41/7 Hoşdere Çankaya-Ankara


2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.
2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.
Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.
Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.
Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara
Pencereler kediler için televizyon görevi görürler. Pencerenin önüne konan bir kase su bile onlar için mükemmel bir eğlence kaynağı olacaktır.
Pencere pervazları yeterince geniş değilse, konforlu tünek satın ya da inşa edin. Bunu evcil hayvan satan yerlerden kesinlikle elde edebilirsiniz ve pervaza ekleyebilirsiniz. Böylece kediniz pencerede eğlenirken, siz de onun güvende olduğunu bileceksiniz. Kediniz de rahatça doğayı uzaktan da olsa görmüş olur. Eğer avlunuz parmaklıysa, kediniz için uygun bir oyun alanı yaratmanız mümkün olacaktır. Eğer parmaklık olmazsa başka hayvanların sizin kedinize zarar verme olasılığını arttırır. Böylece kediniz, köpeklerden ya da başka avcılardan uzak durmuş olur.
Kediler köpeklerden farklı olsalar da, kedinizi korumak için tasma takmanız şart olabilir. Böylece kedinizi olası tehlikelerden uzak tutmuş olursunuz. Dışarı çıktığınızda da kedinizin birdenbire elinizden kaçmasını da böylece önlemiş olursunuz. Ne de olsa dışarda gezerken her türlü tehlike kedinizi etkilemektedir.
Beş kediden beşi de temiz çöp kutusunu tercih ederler.
Kimse kirli bir banyoyu kullanmak istemez. Bu yüzden de kedinizin kutusunu günde en az iki kez temizleyin ve tercihen de kediniz her kutuyu kullandıktan sonra temizleyebilirsiniz. Ama özellikle de yemekten sonra temizlemenizi öneririz. Eğer bir kediden fazla kediniz varsa, ilk kural her kedi için bir kutunun olması lazım. Kokulu kutulardan uzak durun. Çünkü kediler kokulara karşı duyarlıdır. Kutuyu kedinizin besleneceğini yerden ve onun için güvenli olan uzak tutun.
Kutunun dışına tuvaletini yapan herhangi bir kediyi mutlaka veterinere götürülmesi gerekmektedir. Çünkü bu durum ölümcül bir nedene bağlı olabilir, özellikle de erkek kedilerde. Bu nedenle toksinleri vücudundan atamadığı için ölmesi mümkündür. Eğer enfeksiyon doğru yönetilirse, kediniz temiz olan yerden dolayı da mutsuz olacaktır. Kullanılan kutu, kutunun yeri veya kutunun kendisi bile onu rahatsız edecektir. Bazı kediler kutunun kapalı olmasını da tercih edebilirler.
Akşam yemeği servis edildi.
Sürekli olarak kedinizi gözlemlemek, suyunu vermek, su kasesini temiz tutmak ve günde iki kere beslemenin ne kadar kolay olduğunu fark etmek sizi şaşırtacaktır. Kediler oldukça kendini beğenmiş hayvanlardır. Verdiğiniz su kirliyse ya da kirlenmişse, kesinle içmezler. Ama çok fazla hububat yerlerse, çok fazla su içmeleri gerekecektir. Hububat tamamen kedi için sağladığınız yemek olmamalıdır ve ayrıca kedinin beslenme düzeninde olması da zorunlu değildir. Konserve ya da ev yapımı yemekler daha lezzetlidir ve dolaşım sistemi için yardımcı bir takviye olarak görünür. Eğer kedinizin et ürünlerini yemesini istemiyorsanız, kedinizi vejetaryen yapmanız mümkündür. Böylece de dengeli beslenmesi mümkün olacaktır. Bunun için de veterinerinize danışmanız daha sağlıklı bir yol izlemenizi sağlayacaktır.
Tırnaklarını kesmeyi azaltın.
Kediler tırmalamayı severler. Tırmalamak kırılmış tırnaklardan kurtulmayı sağlar, kasları esnetir ve alanını işaret eder. Bu yüzden de tırnaklarını tamamen kesmek mobilyalarınızı korumak için iyi bir yöntem değildir. Aslında bu çözüm en pahalı ve acılı olandır. Tırnakları tamamen kesmek aslında 10 tane bireyin kesilmesi gibidir. Çünkü bu kedinin eklemlerinin kesilmesi anlamına gelir. Tırnakların tamamen alınması kedinin ruh sağlığının bozulmasına, kendini güvende hissetmemesine ve ısırmaya daha çok yönelmesine neden olur. Bunun nedeni de kendisini savunacak tırnaklarının olmayışıdır. Ayrıca tuvalet yapma alışkanlığını da doğrudan etkiler. Kutuyu kullanmak yerine, halıya ya da evin içerisini kirletmesine neden olur.
Mobilyalarınızı korumanın en iyi yolu tırmalamalarını sağlayacak birçok yer ayarlamaktır. Sisal kedileri için ağaçlar, kutular, plastik silindir şeklindeki malzemeler en güzel uğraştır. Bunları evinizin içerisine yerleştirin ve kedinizin onunla oyalanmasını sağlayın.
Her iki haftada bir kedinizin tırnaklarını törpüleyin. Böylece keskin görüntüsünden kurtarmış olursunuz. Ve kedinizin tırmalamasını istemediğiniz yerler için koruyucu önlemler alabilirsiniz.
Pirelerden Kurtulmaya Çalışın
Pireler sadece kedilerin huzursuz olmasına neden olmaz, aynı zaman da deri alerjisine ve parazitten kaynaklı böceklenmeye de neden olur. Evde bulunan kediler dışarda bulunan kedilere nazaran daha az pire taşırlar. Ama yine de kazara bu pireleri sizin pantolonunuzdan veya ayakkabınızdan alması mümkündür. Pirelerden kurtulmak için kullanılacak aylık tedaviler eğer pireleri kedinizin üzerinde görmediyseniz gerekli değildir. Çünkü pireler sadece su ve sabunla ölebilirler. Toksin olmayan alternatif de pire taraklarıdır. Bu tarağın dişleri pireleri yakalarlar ve kediye yaptıracağınız sabunlu su da pireleri yok edecektir.
Veterinere gidin
Kısırlaştırma ya da iğdiş ettirme sadece istenmeyen kedilerden kurtulmayı sağlamaz, aynı zamanda da üreme organlarının kanser olmasını engeller. Ve ayrıca göğüs ve prostat kanserini de önleyebilmektedir.
Eğer kediniz uyuşuk ve huysuz olarak davranırsa, ishalse veya sık sık kusarsa, yemek yemezse ya da kutunun dışına tuvaletini yaparsa, mutlaka veterinere götürün. Hatta küçük hastalıklar bile ölümcül olabilir. Tabi ki gereken tedavi uygulanmazsa bu durum oluşur. Fakat düzenli check-up bunu önler veya ciddi bir durum oluşmadan hastalık teşhis edilip tedavi uygulanır.
