KÖPEĞİNİZİN ÇİĞNEME ALIŞKANLIĞIYLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI
Köpeğiniz bir şeyleri çiğnemeyi çok mu seviyor? Pahalı deri ayakkabılarınız, antik mobilyalarınız ve çocuğunuzun yeni oyuncakları dâhil olmak üzere, önüne ne gelirse çiğniyor mu?
Eğer cevabınız evet ise, size çare olacak iyi haberlerimiz var. Ancak öncesinde çiğneme alışkanlığı ile ilgili bazı noktaları açıklığa kavuşturmak faydalı olacaktır..
Çiğneme, aslında köpekler için oldukça sağlıklı ve doğal bir aktivitedir ve onların gelişimi için çok önemlidir. Aynı zamanda ısırmak, bir şeyleri kaldırmak ve taşımak içinde kullanılır. Ama çiğnemek eşyalarınıza zarar verici olmaya başladığında, hem sahipleri hem de köpekleri zor durumda bırakan, çok önemli çatışmalara neden olur.
Ankara ' da ki veterinerler de, bunun gibi nedenlerle sadık dostlarımızla aramızın açılmasını engellemek için sizlere bazı tavsiyeler hazırladılar. Böylelikle onlar doğaları gereği olan davranışlarını devam ettirebilirken siz de en değerli eşyalarınızı koruyabilmiş olacaksınız.
HK Veteriner, Mamak Veteriner Kliniği, Mamak Veteriner
devamını oku... Adres: Cengizhan mah 836 sok No: 2/b Mamak - Ankara
Pet Art Veteriner Kliniği - Eryaman Veteriner Elvankent Veteriner Sincan Veteriner
Ankara Eryaman Veteriner Kliniği - Pet Art
devamını oku... Adres: Seyh Şamil mah. 1. TBMMM Yağankent sitesi 59/10 Daire: 48 Eryaman-Ankara
312 Pet Veteriner Kliniği - 100. Yıl Veteriner
Pet 312 Veteriner Kliniği 2012 Haziran ayında Veteriner Hekim Ahmet BAYDIN, Veteriner Hekim Semih EFEDAYI ve Veteriner Hekim Yücel KANDİŞ tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz genç hekim kadrosunun sahip olduğu dinamizm ve gerekli teknolojik donanımla 7/24 hizmet vermektedir.
Gerekli tüm ekipmana ve bilgi donanımına sahip ekibimiz, hızla değişen ve gelişen Veteriner Tıp dünyasını yakından takip ederek yeni teknikleri ve teknik ekipmanları kliniğimize en iyi şekilde uyarlayarak pet dostlarımızın yaşam standartlarını en yüksek seviyeye ulaştırmak ve bu hizmeti ulaştırırken profesyonel olduğu kadar, sıcak kanlı, samimi olmayı amaç edinmiştir.
devamını oku... Adres: 1522 sok. Merkez Sahil Sitesi C Blok No:6/52 Yüzüncüyıl-Ankara
Ankara GÖLBAŞI - Gölbaşı Veterinary Center Veteriner Kliniği - 7/24 Açık Klinikler, Pet Otel, Veteriner Klinikleri
Veteriner Hekim Ahmet YURTSEVEN
Genel Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı Veteriner Hekim Adem YÜCELdevamını oku... Adres: Karşıyaka Mah. Haymana Cad. 112 / B Gölbaşı - Ankara
Yeni Başkent Veteriner Kliniği - Etlik Veteriner
Misyon
Daima kaliteli ve uygun hizmetin herkese ulaşır hale getirilmesinin sağlanması ana amacımız olup, hayvan sağlığı refahı ve koruyucu hekimlik çalışmalarının uygulanması amacındayız...
Açıklama
Kliniğimiz 1998 yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Ankara'nın en eski ve en deneyimli Türkiye çapında ilaç sektörünün ilk sıralamasında yer alan ve pet klinik alanında 2005 ten itibaren iyi yerlere gelerek ilerleyişini sürdürmektedir. Kliniğimiz sizlerin talepleri doğrultusunda her geçen gün bünyesine yeni gelişmeler eklemektedir. Kaliteli ve iyi hizmeti istiyorsanız sizleri de kliniğimize bekleriz. Uzman cerrahımız ve deneyimli kadromuz ile her zaman hizmetinizdeyiz. Çalışma saatlerimiz hafta içi ve cumartesi günleri sekiz buçuk ve yedi, pazar günleri on iki ve beş arasındadır. Ancak acil durumlarda durumunda size her saat her an hizmet vermeye hazırız.
devamını oku... Adres: Etlik cad. 14/A Yeni Ziraat Mah. Dışkapı-Altındağ-Etlik-Ankara
Eylül Veteriner Kliniği - Mamak Veteriner
2003 yılında kurulan Eylül Veteriner kliniğimiz Ankara Mamak'ta pet ve büyük başta; koruyucu hekimlik, aşılama, teşhis ve tedavi konularında deneyimli kadrosuyla hizmet vermektedir.devamını oku... Adres: Cengizhan Mah. Natoyolu cad. 231/A Mamak - Ankara
İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara
Hoşdere Veteriner Kliniği - Ankara Veteriner
Hoşdere Veteriner Kliniği 2000 senesinde Veteriner hekim Süleyman Özpolat tarafından kurulmuştur.
Ekonomik kaygı taşımadan mesleğini uygular. Minik dostlarımızın korku ve endişelerini en aza indirecek yöntemler uygular. Canlılara ve çevreye saygılıdır. Mesleğine ve meslektaşlarına saygının bilincindedir. Yıllara dayalı bilgi ve tecrübesini teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli geliştirirme çabasındadır. Etkinliği ve geçerliliği kanıtlanmış tedavi yöntemleri kullanır. Mesleki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşar.
devamını oku... Adres: Hoşdere cad. 41/7 Hoşdere Çankaya-Ankara
312 Pet Veteriner Kliniği - Batıkent Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Yeni batı mah. 2429 sok. C Blok No: 33-5/B Çakırlar Batıkent-Ankara
Pet sahiplendim ne yapmalıyım?
Öncelikle birlikteliğinizi tebrik ederiz. Siz ve yeni dostunuzun sağlığı için vakit kaybetmeksizin Veteriner Hekim kontrolünü ve Aşı & Paraziter Mücadele protokolünün uygulanmasını tavsiye ederiz.
Evcil hayvanımdan bana veya çevremdekilere hastalık bulaşabilir mi?
Malesef bu soruya hayır diyebilmek mümkün değil. Ancak bu riski en aza indirmek elimizde!
Kedimi / Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım?
Kısırlaştırmaya ilişkin bilinmesi gereken ve karar vermenizi kolaylaştıracak bazı hususlar:
Kısırlaştırma kedi & köpeklerde var olan eşleşme isteğine bağlı gelişen çevreye idrar yapma, baskın ve agresif davranışlar, kaçmaya eğilim gibi problemlerin önlenmesine yönelik katkı sağlar / ortadan kaldırır.
Trafik kazası geçiren köpeklerin %85'ini kısırlaştırılmamış köpekler oluşturmaktadır.
Kısırlaştırılmamış olan sokak kedilerinin yaşam süreleri 2 yılın (ort) altındadır. (FIV-Feline Immune defficiency Virus, bulaşma nedenleri arasında ısırık yaraları en başta yer alır ve kısırlaştırılmamış erkek kedilerin daha çok kavga ettikleri bilinen bir gerçektir.)
Kısırlaştırma yapılmamış dişi kedi ve köpekler için meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinin dışında yaşamı tehdit edebilecek düzeyde ciddi bir hastalık olan "pyometra" (rahim iltihabı) gibi hastalıkların riski yüksektir. Kısırlaştırılmamış olan erkekler ise prostat ve testis kanseri riskini taşırlar.
Kısırlaştırma ile bahsi geçen hastalıklar %90 önlenebilmektedir. Ancak bunun için tavsiye edilen en erken zamanda kısırlaştırma yapılması gereklidir. Petiniz 4 aylık yaşa eriştiğinde operasyon için randevu almanızı tavsiye ederiz. Ameliyat sonrasında;
♀ Kızgınlık (östrus) belirtileri ortadan kalkacak, yaşam alanında kanamaya bağlı kirlilik oluşmayacaktır.
♂ Eşleşme isteği neticesinde ortaya çıkan sorunlar ortadan kalkmış veya azalmış olacaktır. Bilhassa kedilerde gözlenen spreyleme / işaretleme (kötü kokulu ''feromon'' idrar yapma), kaçış eğilimi, kavga etme, yaralanma, trafik kazası bu sorunların başında gelir.
♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına katkı sunacaktır (kısırlaştırma yapılmasının köpeklerde 1-3, kedilerde 3-5 yıl yaşam sürelerini arttırdığı açığa çıkarılmıştır!).
Kedimi & Köpeğimi alternatif gıda ile beslememde bir sakınca var mı?
Kesinlikle evet. Petiniz için en ideal beslenme onların gereksinimlerini karşılamak için hazırlanmış profesyonel diyetlerdir. Besleme hataları neticesinde ortaya çıkan hastalıkların bir kısmı yaşamı tehdit edecek düzeyde ciddi risk taşır. Kemik, kılçık yaralanmaları, beklemiş ev yemekleri tüketimi neticesinde ortaya çıkan mide-barsak enfeksiyonları ve daha bir çok besleme hatası bu duruma örnek verilebilir. Mümkün olabildiğince alternatif gıdadan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Aşı yaptırmam şart mı?
Siz ve değerli dostunuzun sağlığı için kesinlikle tavsiye ediyoruz. Zoonoz (hayvanlardan insana bulaşan) hastalıklardan korunma ve petinizin sağlığının korunması için mutlaka aşı & paraziter mücadele uygulamalarını yaptırmanızı öneriyoruz.
Sahipsiz / sokak hayvanları için indirim yapabiliyor musunuz?
Siz değerli hayvanseverler tedavi / bakım giderlerini üstlendiğiniz, onlara kol kanat gerdiğiniz sürece yanınızda olmaya çalışıyoruz.
devamını oku... Adres: Bağlarbaşı Mahallesi Kızlar Pınarı Caddesi No: 170/B Keçiören-Ankara
Vet Arena Veteriner Kliniği - Yaşamkent Veteriner Kliniği
Genel Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı Veteriner Hekim Çağrı ÖZTÜRK
2008 Yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girdim ve Eğitimimi 2013 de tamamladıktan sonra ara vermeden 2013 yılında yine Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Cerrahi Anabilim Dalına Yüksek Lisans Eğitimine başladım . Ankara' nın önemli kliniklerinde de çalışarak kendimi geliştirmeye devam ettim.
Kasım 2014 tarihinde Vet Arena Veteriner Kliniği' ni kurdum. 2015 yılında Yüksek Lisans eğitimimde Ortopedi ve Travmatoloji' ye daha çok ağırlık vererek Genel Cerrahi konusunda da çalışmalarımı tamamladım ve Özellikle Ortopedi olmak üzere birçok Seminer ve uygulamalı eğitimlere katılarak deneyim kazanmaya devam ediyorum. Çalışmalarıma ve eğitimime sevimli dostlarımıza her zaman bilimsel hizmet vermek için meslek hayatım boyunca devam edeceğim.
devamını oku... Adres: Yaşamkent, Yenikent villaları, 3097. Sk. D:no:57, 06810 Yaşamkent-Çankaya-Ankara
Ankara HS Veteriner Kliniği - Batıkent Ankara
Ankara Batıkent te bulunan Ankara HS Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Uğur Mumcu Mah. Rajiv Gandi cad. 1649. sok. No:1 (Park vadi batı evleri giriş kapısı karşısı) Batıkent-Ankara
Eylül Pet Veteriner Kliniği - Eryaman Veteriner
devamını oku... Adres: 1.Etap Altay Mahallesi Kutlutaş Villalar 26.Sokak No:29 Eryaman-Ankara
1. Göz önünden kaldırın: Köpeğiniz sizi çok sever, bu yüzden kokunuzun sindiği ve ona sizi hatırlatan her şey onun öncelikle tercih edeceği oyuncağı olacaktır. Üzerinde sizin ve aile bireylerinizin kokusunun bulunduğu bütün eşyalar onun dikkatini çekecektir. Tabii ki sizin bir eşyanızı veya çocuğunuzun yeni plastik oyuncağını çiğnemesi sizin onu bu kadar sevmenizden alı koyacak olsa da, bunu önlemenin en pratik yolu, mümkün olan bazı eşyaları rahat uzanamayacağı bir yere kaldırmaktır.
2. Köpek oyuncaklarını daha cazip hale getirin: Köpeğiniz için bir kaç tane çiğneme oyuncağı seçin ve bunları bir aile bireyine aitmiş gibi göstermek için kirli sepetinde beklettikten sonra onun bulmasını sağlayın, böylelikle hem sizin kokunuzu alacak hem de ayakkabılarınızdan uzak durmuş olacaktır.
3. Tavuk Aroması: Köpeklerinizin kendi oyuncakları ile oynamasını teşvik etmek için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem de, bu oyuncakları onun sevdiği bazı yiyeceklerle temas ettirmektir. Böylece dikkatini eşyalarınız üzerinde ki kokulardan uzaklaştırmış olabileceksiniz.
4. Doğru zamanda takdir edin: Eşyalarınızı kemirdiği için hiç bir zaman köpekleri cezalandırmamalısınız, çünkü bunu anlamayacaklardır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda yapabileceğiniz en uygun davranış, olay yerinde bulduğunuz eşyanızı değiştirip, yerine onun oyuncağını koymanız ve bu oyuncağı kemirmeye başladığında onu mümkün olduğunca takdir etmeniz olacaktır.
5. Onu meşgul edin: Genellikle köpeklerin çiğneme istekleri sıkıldıkları zaman ortaya çıkmaktadır. Eğer sizin de köpeğiniz çok fazla yalnız kalıyorsa, kendini oyalamak için bir şeyleri çiğnemeye başlayacaktır. Eğer yalnız kalma durumunu değiştiremiyorsanız, en iyi yapılabilecek şey, ona yeterli sayıda çiğneme oyuncağı temin etmeniz ve eve geldiğinizde mümkün olduğunca ilgi göstermeniz olacaktır.
6. Çiğneme kemiği kullanın: Bazen lastik oyuncaklar köpeğiniz için yeteri kadar ilgi çekici gelmeyebilir veya çiğneme ihtiyacını karşılamaya yetmez. Gerçek kemikler de parçalanıp, küçük kıymıklar oluşturduğu için oldukça risklidir. Bu yüzden tercih edilebilecek bir başka çözüm de veteriner mağazalarından temin edilebilecek çiğneme kemikleridir. Bu kemikler oldukça güvenilir malzemelerden üretilmiş, içerisinde çeşitli aromalar da bulunan özel ürünlerdir. Böylece bu ürünler köpeğinizin de dikkatini, eşyalarınızdan uzak tutmasına yarayacaktır.
Eğer cevabınız evet ise, size çare olacak iyi haberlerimiz var. Ancak öncesinde çiğneme alışkanlığı ile ilgili bazı noktaları açıklığa kavuşturmak faydalı olacaktır..
Çiğneme, aslında köpekler için oldukça sağlıklı ve doğal bir aktivitedir ve onların gelişimi için çok önemlidir. Aynı zamanda ısırmak, bir şeyleri kaldırmak ve taşımak içinde kullanılır. Ama çiğnemek eşyalarınıza zarar verici olmaya başladığında, hem sahipleri hem de köpekleri zor durumda bırakan, çok önemli çatışmalara neden olur.
Ankara ' da ki veterinerler de, bunun gibi nedenlerle sadık dostlarımızla aramızın açılmasını engellemek için sizlere bazı tavsiyeler hazırladılar. Böylelikle onlar doğaları gereği olan davranışlarını devam ettirebilirken siz de en değerli eşyalarınızı koruyabilmiş olacaksınız.


devamını oku... Adres: Cengizhan mah 836 sok No: 2/b Mamak - Ankara


Ankara Eryaman Veteriner Kliniği - Pet Art
devamını oku... Adres: Seyh Şamil mah. 1. TBMMM Yağankent sitesi 59/10 Daire: 48 Eryaman-Ankara


Pet 312 Veteriner Kliniği 2012 Haziran ayında Veteriner Hekim Ahmet BAYDIN, Veteriner Hekim Semih EFEDAYI ve Veteriner Hekim Yücel KANDİŞ tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz genç hekim kadrosunun sahip olduğu dinamizm ve gerekli teknolojik donanımla 7/24 hizmet vermektedir.
Gerekli tüm ekipmana ve bilgi donanımına sahip ekibimiz, hızla değişen ve gelişen Veteriner Tıp dünyasını yakından takip ederek yeni teknikleri ve teknik ekipmanları kliniğimize en iyi şekilde uyarlayarak pet dostlarımızın yaşam standartlarını en yüksek seviyeye ulaştırmak ve bu hizmeti ulaştırırken profesyonel olduğu kadar, sıcak kanlı, samimi olmayı amaç edinmiştir.
devamını oku... Adres: 1522 sok. Merkez Sahil Sitesi C Blok No:6/52 Yüzüncüyıl-Ankara


Veteriner Hekim Ahmet YURTSEVEN
Genel Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı Veteriner Hekim Adem YÜCELdevamını oku... Adres: Karşıyaka Mah. Haymana Cad. 112 / B Gölbaşı - Ankara


Misyon
Daima kaliteli ve uygun hizmetin herkese ulaşır hale getirilmesinin sağlanması ana amacımız olup, hayvan sağlığı refahı ve koruyucu hekimlik çalışmalarının uygulanması amacındayız...
Açıklama
Kliniğimiz 1998 yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Ankara'nın en eski ve en deneyimli Türkiye çapında ilaç sektörünün ilk sıralamasında yer alan ve pet klinik alanında 2005 ten itibaren iyi yerlere gelerek ilerleyişini sürdürmektedir. Kliniğimiz sizlerin talepleri doğrultusunda her geçen gün bünyesine yeni gelişmeler eklemektedir. Kaliteli ve iyi hizmeti istiyorsanız sizleri de kliniğimize bekleriz. Uzman cerrahımız ve deneyimli kadromuz ile her zaman hizmetinizdeyiz. Çalışma saatlerimiz hafta içi ve cumartesi günleri sekiz buçuk ve yedi, pazar günleri on iki ve beş arasındadır. Ancak acil durumlarda durumunda size her saat her an hizmet vermeye hazırız.
devamını oku... Adres: Etlik cad. 14/A Yeni Ziraat Mah. Dışkapı-Altındağ-Etlik-Ankara


2003 yılında kurulan Eylül Veteriner kliniğimiz Ankara Mamak'ta pet ve büyük başta; koruyucu hekimlik, aşılama, teşhis ve tedavi konularında deneyimli kadrosuyla hizmet vermektedir.devamını oku... Adres: Cengizhan Mah. Natoyolu cad. 231/A Mamak - Ankara


Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara


Hoşdere Veteriner Kliniği 2000 senesinde Veteriner hekim Süleyman Özpolat tarafından kurulmuştur.
Ekonomik kaygı taşımadan mesleğini uygular. Minik dostlarımızın korku ve endişelerini en aza indirecek yöntemler uygular. Canlılara ve çevreye saygılıdır. Mesleğine ve meslektaşlarına saygının bilincindedir. Yıllara dayalı bilgi ve tecrübesini teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli geliştirirme çabasındadır. Etkinliği ve geçerliliği kanıtlanmış tedavi yöntemleri kullanır. Mesleki tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaşmanın heyecanını yaşar.
devamını oku... Adres: Hoşdere cad. 41/7 Hoşdere Çankaya-Ankara


devamını oku... Adres: Yeni batı mah. 2429 sok. C Blok No: 33-5/B Çakırlar Batıkent-Ankara


Öncelikle birlikteliğinizi tebrik ederiz. Siz ve yeni dostunuzun sağlığı için vakit kaybetmeksizin Veteriner Hekim kontrolünü ve Aşı & Paraziter Mücadele protokolünün uygulanmasını tavsiye ederiz.
Evcil hayvanımdan bana veya çevremdekilere hastalık bulaşabilir mi?
Malesef bu soruya hayır diyebilmek mümkün değil. Ancak bu riski en aza indirmek elimizde!
Kedimi / Köpeğimi kısırlaştırmalı mıyım?
Kısırlaştırmaya ilişkin bilinmesi gereken ve karar vermenizi kolaylaştıracak bazı hususlar:
Kısırlaştırma kedi & köpeklerde var olan eşleşme isteğine bağlı gelişen çevreye idrar yapma, baskın ve agresif davranışlar, kaçmaya eğilim gibi problemlerin önlenmesine yönelik katkı sağlar / ortadan kaldırır.
Trafik kazası geçiren köpeklerin %85'ini kısırlaştırılmamış köpekler oluşturmaktadır.
Kısırlaştırılmamış olan sokak kedilerinin yaşam süreleri 2 yılın (ort) altındadır. (FIV-Feline Immune defficiency Virus, bulaşma nedenleri arasında ısırık yaraları en başta yer alır ve kısırlaştırılmamış erkek kedilerin daha çok kavga ettikleri bilinen bir gerçektir.)
Kısırlaştırma yapılmamış dişi kedi ve köpekler için meme, rahim ve yumurtalık kanserlerinin dışında yaşamı tehdit edebilecek düzeyde ciddi bir hastalık olan "pyometra" (rahim iltihabı) gibi hastalıkların riski yüksektir. Kısırlaştırılmamış olan erkekler ise prostat ve testis kanseri riskini taşırlar.
Kısırlaştırma ile bahsi geçen hastalıklar %90 önlenebilmektedir. Ancak bunun için tavsiye edilen en erken zamanda kısırlaştırma yapılması gereklidir. Petiniz 4 aylık yaşa eriştiğinde operasyon için randevu almanızı tavsiye ederiz. Ameliyat sonrasında;
♀ Kızgınlık (östrus) belirtileri ortadan kalkacak, yaşam alanında kanamaya bağlı kirlilik oluşmayacaktır.
♂ Eşleşme isteği neticesinde ortaya çıkan sorunlar ortadan kalkmış veya azalmış olacaktır. Bilhassa kedilerde gözlenen spreyleme / işaretleme (kötü kokulu ''feromon'' idrar yapma), kaçış eğilimi, kavga etme, yaralanma, trafik kazası bu sorunların başında gelir.
♀, ♂ Daha sağlıklı ve uzun ömürlü olmalarına katkı sunacaktır (kısırlaştırma yapılmasının köpeklerde 1-3, kedilerde 3-5 yıl yaşam sürelerini arttırdığı açığa çıkarılmıştır!).
Kedimi & Köpeğimi alternatif gıda ile beslememde bir sakınca var mı?
Kesinlikle evet. Petiniz için en ideal beslenme onların gereksinimlerini karşılamak için hazırlanmış profesyonel diyetlerdir. Besleme hataları neticesinde ortaya çıkan hastalıkların bir kısmı yaşamı tehdit edecek düzeyde ciddi risk taşır. Kemik, kılçık yaralanmaları, beklemiş ev yemekleri tüketimi neticesinde ortaya çıkan mide-barsak enfeksiyonları ve daha bir çok besleme hatası bu duruma örnek verilebilir. Mümkün olabildiğince alternatif gıdadan uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Aşı yaptırmam şart mı?
Siz ve değerli dostunuzun sağlığı için kesinlikle tavsiye ediyoruz. Zoonoz (hayvanlardan insana bulaşan) hastalıklardan korunma ve petinizin sağlığının korunması için mutlaka aşı & paraziter mücadele uygulamalarını yaptırmanızı öneriyoruz.
Sahipsiz / sokak hayvanları için indirim yapabiliyor musunuz?
Siz değerli hayvanseverler tedavi / bakım giderlerini üstlendiğiniz, onlara kol kanat gerdiğiniz sürece yanınızda olmaya çalışıyoruz.
devamını oku... Adres: Bağlarbaşı Mahallesi Kızlar Pınarı Caddesi No: 170/B Keçiören-Ankara


Genel Cerrahi ve Ortopedi Uzmanı Veteriner Hekim Çağrı ÖZTÜRK
2008 Yılında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine girdim ve Eğitimimi 2013 de tamamladıktan sonra ara vermeden 2013 yılında yine Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinin Cerrahi Anabilim Dalına Yüksek Lisans Eğitimine başladım . Ankara' nın önemli kliniklerinde de çalışarak kendimi geliştirmeye devam ettim.
Kasım 2014 tarihinde Vet Arena Veteriner Kliniği' ni kurdum. 2015 yılında Yüksek Lisans eğitimimde Ortopedi ve Travmatoloji' ye daha çok ağırlık vererek Genel Cerrahi konusunda da çalışmalarımı tamamladım ve Özellikle Ortopedi olmak üzere birçok Seminer ve uygulamalı eğitimlere katılarak deneyim kazanmaya devam ediyorum. Çalışmalarıma ve eğitimime sevimli dostlarımıza her zaman bilimsel hizmet vermek için meslek hayatım boyunca devam edeceğim.
devamını oku... Adres: Yaşamkent, Yenikent villaları, 3097. Sk. D:no:57, 06810 Yaşamkent-Çankaya-Ankara


Ankara Batıkent te bulunan Ankara HS Veteriner Kliniği
devamını oku... Adres: Uğur Mumcu Mah. Rajiv Gandi cad. 1649. sok. No:1 (Park vadi batı evleri giriş kapısı karşısı) Batıkent-Ankara


devamını oku... Adres: 1.Etap Altay Mahallesi Kutlutaş Villalar 26.Sokak No:29 Eryaman-Ankara
1. Göz önünden kaldırın: Köpeğiniz sizi çok sever, bu yüzden kokunuzun sindiği ve ona sizi hatırlatan her şey onun öncelikle tercih edeceği oyuncağı olacaktır. Üzerinde sizin ve aile bireylerinizin kokusunun bulunduğu bütün eşyalar onun dikkatini çekecektir. Tabii ki sizin bir eşyanızı veya çocuğunuzun yeni plastik oyuncağını çiğnemesi sizin onu bu kadar sevmenizden alı koyacak olsa da, bunu önlemenin en pratik yolu, mümkün olan bazı eşyaları rahat uzanamayacağı bir yere kaldırmaktır.
2. Köpek oyuncaklarını daha cazip hale getirin: Köpeğiniz için bir kaç tane çiğneme oyuncağı seçin ve bunları bir aile bireyine aitmiş gibi göstermek için kirli sepetinde beklettikten sonra onun bulmasını sağlayın, böylelikle hem sizin kokunuzu alacak hem de ayakkabılarınızdan uzak durmuş olacaktır.
3. Tavuk Aroması: Köpeklerinizin kendi oyuncakları ile oynamasını teşvik etmek için uygulayabileceğiniz bir başka yöntem de, bu oyuncakları onun sevdiği bazı yiyeceklerle temas ettirmektir. Böylece dikkatini eşyalarınız üzerinde ki kokulardan uzaklaştırmış olabileceksiniz.
4. Doğru zamanda takdir edin: Eşyalarınızı kemirdiği için hiç bir zaman köpekleri cezalandırmamalısınız, çünkü bunu anlamayacaklardır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda yapabileceğiniz en uygun davranış, olay yerinde bulduğunuz eşyanızı değiştirip, yerine onun oyuncağını koymanız ve bu oyuncağı kemirmeye başladığında onu mümkün olduğunca takdir etmeniz olacaktır.
5. Onu meşgul edin: Genellikle köpeklerin çiğneme istekleri sıkıldıkları zaman ortaya çıkmaktadır. Eğer sizin de köpeğiniz çok fazla yalnız kalıyorsa, kendini oyalamak için bir şeyleri çiğnemeye başlayacaktır. Eğer yalnız kalma durumunu değiştiremiyorsanız, en iyi yapılabilecek şey, ona yeterli sayıda çiğneme oyuncağı temin etmeniz ve eve geldiğinizde mümkün olduğunca ilgi göstermeniz olacaktır.
6. Çiğneme kemiği kullanın: Bazen lastik oyuncaklar köpeğiniz için yeteri kadar ilgi çekici gelmeyebilir veya çiğneme ihtiyacını karşılamaya yetmez. Gerçek kemikler de parçalanıp, küçük kıymıklar oluşturduğu için oldukça risklidir. Bu yüzden tercih edilebilecek bir başka çözüm de veteriner mağazalarından temin edilebilecek çiğneme kemikleridir. Bu kemikler oldukça güvenilir malzemelerden üretilmiş, içerisinde çeşitli aromalar da bulunan özel ürünlerdir. Böylece bu ürünler köpeğinizin de dikkatini, eşyalarınızdan uzak tutmasına yarayacaktır.
