KÖPEK BAKIMI HAKKINDA 10 GEREKLİLİK

blog yazısı ekle !

KÖPEK BAKIMI HAKKINDA 10 GEREKLİLİK

Ankara Veteriner

Köpeğiniz size yaşam boyu koşulsuz sevgi, sadakat ve arkadaşlık sağlar. Bunun yüzünden de sizin ona nasıl davrandığınızı; su, yemek, barınma ve düzenli veteriner ihtiyacını karşılayıp karşılamadığını gözlemler. Aşağıdaki 10 maddeyi bu bağlamda okuyun. Bu maddeleri göz önünde bulundurursanız, uzun dönemli bir arkadaşlık elde etmiş olursunuz.




1. Köpeğinize bir kimlik edinin

Dış Kimlik: Köpeğinizin tasmasına kimlik bilgilerini, kendi adres ve telefonunuzu yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Ne kadar dikkatli olduğunuz hiç önemli değildir. Her zaman köpeğinizin kaybolma riski vardır. Bu yüzden de bu uygulamayı asla ihmal etmeyin. Tasma sıkı olmamalıdır. İki parmağın arasından geçebileceği şekilde genişliğe sahip olmalıdır.

2. Kuduz için köpeğinizi aşı edin ve ülkenizdeki köpek lisanlarını takip edin.

Ülkenizdeki kanunları takip etmeyi ihmal etmeyin ve gereken aşıları yaptırın.

3. Dışardaysanız, köpeğinize mutlaka tasma takın.

Tüm aşıları yapılmış olsa da köpeğinizi dışarı çıkardığında mutlaka tasmasını takmanız gerekmektedir. Böylece köpeğiniz sizin kontrolünüzde olacaktır.



4. Köpeğinizle arkadaş olun.

Elbette bahçesi olan ve geniş olan bir ev köpeğiniz için mükemmel bir yaşam alanı olacaktır. Fakat köpeğinizi uzun müddet yalnız bırakmayın. Çünkü köpekler arkadaş edinmek isterler. Yalnızlık onlara göre değildir.

5. Köpeğinizi düzenli olarak veterinere götürün.

Eğer veterineriniz yoksa, hayvan barınaklarından yardım isteyebilirsiniz. Onlar size bu konu hakkında yardım olacaktır. Böylece kendiniz için en uygun veterineri bulabileceksiniz. Fakat veterineriz varsa, gereken tüm bilgileri alabildiğinizden emin olun.

6. Köpeğinizi kısırlaştırmak ya da iğdiş etmemelisiniz.

Düzenli olarak veterinere giden köpekler daha uzun yaşarlar. Böylece davranışları da daha hırçın olmaktan uzak olur. Ayrıca köpeğinizi kısırlaştırarak veya iğdiş ettirerek, fazladan üremeyi önlemeniz mümkündür. Bu konuda yeteri kadar bütçeniz yoksa, konu hakkında veterinerinizden yardım alabilirsiniz.

7. köpeğinizi besleyici besinler dengeli bir şekilde besleyin ve suyunu sürekli olarak tazeleyin.

Veterinerinize köpeği nasıl beslemeniz gerektiği konusunda sorular sorun. Köpekler yaşlandıkça beslenme alışkanlıkları değişecektir. Çünkü ağızlarındaki diş sayısı bu durumu doğrudan etkileyecektir.

8. Köpeğinizi eğitim sınıflarına kaydedin.

Köpeğinizin insanlara karşı güvenli ve zarar vermeyen davranışlarını sağlamak için eğitim alması gerekmektedir. Bu durumda köpeğinizle aranızdaki ilişki de gelişecektir.

9. Köpeğinizi sağlıklı tutacak egzersizler yaptırın; fakat onu fazla yormayın.

Çoğu köpek sahibi haftada iki gün köpeği ile oynamanın ve yürüyüşe gitmenin yeterli olduğunu düşünür. Köpeğinizle yapacağınız yürüyüş size de iyi gelecektir ve köpeğinizin sağlığı iyi olacaktır. Eğer ne tür egzersizler yaptırmanız gerektiği konusunda kafanızda soru işaretleri varsa, veterinerinize danışın.

10. Köpeğinize karşı sadık ve sabırlı olun.

Köpeğinizin beklentilerinin mantıklı olup olmadığına bakın ve çoğu sorunsal davranışının çözülebileceğini bilin. Sorun davranışların kökeni aynı zamanda hastalık da olabilir. Bu yüzden köpeğinizin sağlığına önem verin ve gözlemlerinizi veterinerinize aktarın.