KÖPEK SAHİPLERİ VE KÖPEKLER BENZER KİŞİSEL ÖZELLİKLER TAŞIRLAR MI?

blog yazısı ekle !

KÖPEK SAHİPLERİ VE KÖPEKLER BENZER KİŞİSEL ÖZELLİKLER TAŞIRLAR MI?

Ankara Veteriner

Köpekler sahiplerinin özelliklerinin beşte dördünü benzer olarak taşımaktadırlar. Ve bu sonuç tamamen bir araştırmaya dayanmaktadır.

Köpeklerin çoğunluğu hayatlarını sahipleriyle ya da onun ailesi ile geçirirler. Başarılı bir aile üyesi olmak için köpekler evdekilerle uyumlu olacakları özelliklere sahip olmak zorundalar. Biz de biliyoruz ki insanlar kendilerine en çok benzeyen köpeği seçmeyi tercih ederler. 1996'da 6000 fazla kişiyle yapılan araştırmaya göre insanların kendi karakterine en uygun cins köpeği seçmeleri onların mutlu olmalarını sağlamaktadır.




Araştırmadan alınan bilgi de "Neden Köpekleri Seviyoruz" kitabına temel oluşturmuştur. Ama bu işin odağı köpekler ile sahipleri arasında kişisel özellikleri karşılaştırma üzerine değildir. Ama tamamen kişinin özelliklerinin köpek üzerinde yarattığı etki konu alınmıştır. İnsanların belirli özellikleri ve köpeklerin özellikleri arasındaki benzerlikleri araştıran çok az araştırma vardır. Araştırmaya dayanarak saldırgan bir köpeğe sahip bir kişinin aynı şekilde saldırganlık konusunda bir özelliği olduğunu söylemek mümkündür. Ama bizim eksiğimiz insanların ve köpeklerinin kişisel özelliklerine dayanan ilişki konusunda yapılmayan araştırmadır.

Bulut Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3341. Sokak No:1 D:8C İncek-Ankara

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

Abidinpaşa Veteriner Kliniği olarak, geniş bir hizmet yelpazesi sunarak rutin sağlık kontrollerinden acil durum müdahalelerine kadar her türlü ihtiyaca cevap veriyoruz.

Evcil dostlarınızın sağlığını korumak ve geliştirmek için son teknolojiyi ve güncel tıbbi bilgiyi kullanarak en etkili tedavileri sunuyoruz.

Güler yüzlü ve samimi ekibimiz, sizin ve evcil dostlarınızın konforunu ve güvenliğini her zaman ön planda tutarak Abidinpaşa Veteriner Kliniği'nde, sevgi dolu bir atmosferde en iyi bakımı sağlamak için sabırsızlıkla sizi bekliyoruz.devamını oku...
Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Anka Çayyolu Veteriner Kliniği

Çayyolu

İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta bitiren hekimimiz Sefa ARSLANHAN 2007 yılında İstanbul üniversitesi Veteriner Fakültesine giriş hakkı kazanmıştır.

2012 yılında mezun olup altı yıl boyunca İstanbul Avrupa yakasındaki hayvan hastaneleri, poliklinikleri ve kliniklerinde çalışmıştır.

2018 yılında yılında Kahramanmaraş Belediyesi Sokak Hayvanları Rehebilitasyon ve Tedavi Merkezinde çalışmış olup edindiği tecrubeyi Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde Dulkadiroğlu Veteriner Kliniği'inde minik dostlarımız ve hasta yakınları ile 7/24 paylaşmayı hedeflenmiştir.

Ancak; 06.02.2023 tarihinde gerçekleşen asrın felâketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Ankara'ya yerleşmiş ve Ankara Çankaya ilçesinde Çayyolu mevki Alacaatlı mahallesinde Anka Çayyolu Veteriner Kliniği hizmete açmıştır.

Öğrenimlerine ek olarak güncel yayınları ve kongreleri de takip ederek mesleki gelişimine devam etmektedir.
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3317 Sokak No:2/5 - EA ( Bulvar Üzerinde ) Çayyolu-Ankara

Vetes Veteriner Kliniği

Kırkkonaklar

Evcil Dostlarınız İçin, Vetes Ankara Çankaya Veteriner Kliniği.

Vetes Veteriner Kliniği, Ankara'nın Çankaya ilçesinde, 2021 yılında veteriner hekim Esra Bozkurt tarafından kurulmuştur. Kliniğimiz, evcil hayvanlarınızın sağlığına öncelik vererek, kapsamlı veteriner hizmetleri sunmaktadır.

Veteriner hekim Esra Bozkurt, uzun yıllar boyunca veteriner hekimliği alanında deneyim kazanmıştır. Kendisi, evcil hayvanlarınızın tedavisi ve bakımı konusunda bilgi ve deneyim sahibidir.

Tüylü Dostlarımızın İhtiyaçlarını Gideriyoruz!

Vetes Veteriner Kliniği'nin hizmetleri arasında, rutin sağlık kontrolleri, aşılar, hastalık teşhisleri, cerrahi operasyonlar, diş tedavileri, beslenme danışmanlığı ve acil durum müdahaleleri gibi birçok konu yer almaktadır.

Kliniğimiz, son teknoloji cihazlar ve ekipmanlarla donatılmıştır. Bu sayede, evcil hayvanlarınızın sağlık durumunu en iyi şekilde değerlendirip, doğru teşhisler koyabilmekteyiz. Ayrıca, kliniğimizdeki tüm personel, hayvansever ve evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve konforunu ön planda tutmaktadır.

Kısacası, Vetes Veteriner Kliniği, evcil hayvanlarınızın sağlığına özen gösteren, deneyimli ve bilgili veteriner hekimlerimiz ve uzman personelimizle, kaliteli ve güvenilir veteriner hizmetleri sunmaktadır. Evcil hayvanlarınızın mutluluğu ve sağlığı bizim önceliğimizdir.
devamını oku...
Adres: Kırkkonaklar Mahallesi Şemşettin Günaltay Caddesi 310.Sokak No:2/B Kırkonaklar - Ankara

Starvet Veteriner Kliniği

Dikmen

Ankara Çankaya Dikmen Bölgesinde Starvet Veteriner Kliniği olarak Kedi Kuş Köpek Tavşan GinePig ve diğer egzotik dostlarımızın da Aşı'dan Ameliyat'a Mr Tomografiden Tıraş uygulamalarına kadar Profesyonel ekibimizle hizmet vermekteyiz. Yurtdışı çıkış işlemleri ve kuduz titrasyon testi için de bize ulaşabilirsiniz.

Internet Sitemiz: starvetveteriner.com

Veteriner Hekimimiz Bekir Kürşad Erdinç İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur.

- 2019-2021 Ankara Büyükşehir belediyesi sorumlu Barınak veteriner hekimi

- 2021 2022 Petcode İstanbul ameliyathane sorumlu Veteriner hekimi

- 2022 Ekim Starvet Veteriner Kliniği kurucu başhekimi

Eğitim Ve Sertifikalar

. Uluslararası Katılımlı 1.Egzotik ve Yaban Hayvan Hekimliği Kongresi/İstanbul (3/05/2014)

. Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi/İstanbul (30/04/2015)

. Tierlnsel Umut Evi Kısırlaştırma ve Hayvan Refahı Projesi/Edirne (18-25/05/2015)

. Program of Summer School of Food Hygiene Brno Üniversitesi / Çek Cumhuriyeti (13-23/07/2015)

. Greenbalkans Wildlife Rehabilitation And Breeding Centre Bulgaristan/Starazagora (1-10/09/2015)

. 32.Dünya Veteriner Hekimler Kongresi/İstanbul (13-17/09/2015)

. 18.Uluslararası Bilimsel Araştırma Kongresi /İstanbul(26-28/04/2016)

. İnsan , Hayvan Ve Çevre Sağlığı Açısından Veteriner Atıkların Yönetimi Paneli/İstanbul (20/04/2017)

. Veterinary Clinical Training Program Faculty of Veterinary University in Skopje Makedonya (14-25/08/2017)

. Hayat Ve Egzotik Hayvan Hekimliği Temel Bilgi Eğitimi 1 /İstanbul(25/02/2018)

. Cernek Halkalama Kampı Kuş Halkalama Çalışması /Samsun(7-14/04/2018)

. Vektör Kaynaklı Hastalıklarla Gerçek Mücadele Semineri/İstanbul (28/02/2019)


devamını oku...
Adres: Harbiye Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi No:21/A Dikmen Çankaya - Ankara

İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

İncek Petlife Veteriner Kliniği
Ankara İncek'te bulunan İncek Petlife Veteriner Kliniği



devamını oku...
Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Telepati Hayvan Hastanesi Keçiören

Keçiören

Telepati Hayvan Hastanesi olarak şubemizle beraber tam donanımlı ve uzman veteriner hekim kadromuzla patili dostlarımız için 7/24 hizmet vermekteyiz.devamını oku... Adres: Şehit Kubilay Mahallesi Değirmendere Caddesi No:32 Keçiören - Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Pet Care Center

Çayyolu

Deneyimli hekimlerden oluşan kadromuz ile güncel ve teknolojik gelişimleri takip ediyor ve bunları kliniğimize entegre ediyoruz.


Sizlere Muayene, Ameliyat, Ameliyat sonrası bakım, İleri teknoloji dijital görüntümele, Anestezi, Yoğun bakım, Ağız diş sağlığı Koruyucu hekimli desteği ile hizmet vermekteyiz. Pet Care Center olarak amacımız hijyenik ortamımız ve teknolojik şartlarımızla evcil dostlarımıza en iyi hizmeti vermektir.


Hastalarımızın en kısa sürede sağlığına kavuşmaları temel prensibimizdir. Bunun için Çayyolu Alacaatlı da bulunan Pet Care Center kliniğimize sizi ve patili dostlarımızı bekleriz
devamını oku...
Adres: Alacaatlı Mahallesi 3315. Sokak No:18 Çayyolu - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara


Borbála Turcsána, Friederike Range, Zsófia Virányi, Ádám Miklósi veEnikö Kubinyia tarafından yapılan araştırmaya göre insanlar ve köpekleri arasındaki benzerlikler incelendi. Bu oldukça geniş çapta yapılmış bir araştırmaydı ve aynı zamanda Eötvös Üniversitesi (Budapeşte) ve Viyana Üniversitesi Veterinerlik Okulu arasında yapılmıştır.

Yapılan ankete göre "Beş Büyük" davranış olarak adlandırılan kişisel özellikler ölçüldü. Bu beş büyük sık sık ölçülen kişisel özelliklerdir ve aynı zamanda davranışları en iyi şekilde tahmin edebilendir. Bunlar şöyledir:

Duygusal Dengesizlik: Bir insanın duygusal ve gergin mi olduğunu ya da güvende ve kendine güvenen biri olduğunu gösteren özelliktir. Nevrotiklik genellikle "duygusal denge"yi ölçmek olarak kullanılır.

Dışa Dönüklük: Bu kısımda kişinin dışa dönük ve sosyal olup olmadığını ya da yalnız ve tek başına mı olduğunu ölçer.

Anlaşabilirlik: Bu kişisel özellikle de kişinin arkadaş canlısı ve merhametli olup olmadığını ya da soğuk ve kaba olup olmadığına odaklanır.

Sorumluluk Sahibi Olmak: kişinin çalışkan, yeterli ve tertipli olup olmadığını ya da rahat, tembel veya dikkatsiz olup olmadığını değerlendirir.

Açıklık: Bir noktada bu kişisel özellik kişinin yaratıcı ve meraklı olup olmadığını ya da tutarlı ve dikkatli olup olmadığını inceler. Ama bu boyut tamamen zekayla bağlantılıdır ve bazı araştırmacılar bu konuyu tekrardan "zeka" olarak etiketlediler.

Daha sonra da sahiplere Samuel Gosling (Texas Üniversitesi) tarafından hazırlanmış aynı türde bir test verilmiştir.

Bu araştırmanın temel sonuçlarının betimlenmesi oldukça kolaydır. Köpek sahipleri kendi köpekleri ile aynı özelliklere sahip olduklarını bu araştırmayla belirttiler. En güçlü özellik de köpeğin saldırganlığı ile kendi saldırganlık seviyelerinin aynı oluşu konusundaydı. Ve bu özelliği dışa dönüklük takip etmiştir.

Şimdi eğer bu araştırmayı göz ardı edecek olursak kesinlikle bu durum ilginç olurdu.
Unutmayın ki bu kişisel özellikleri köpeklerin kendi sahipleri karşılaştırdı. Bu yüzden de bir bağlantı olması gerekli. Psikologlar izdüşüm olarak adlandırılan mekanizmayı insanların birbirlerini tanımlarken de kullandıklarını bilirler. Ve aynı zamanda aynı inançlara, davranışlara, duygulara ve hatta aynı kişisel özelliklere sahip olduklarını inanırlar. Bu yüzden de sahiplerin bu izdüşüm kısmını köpekler hakkında kullanmaları olağandır.

Bu araştırmayı tam anlamıyla kanıtlamak için aile üyelerinin de köpeğin sahibi ve köpek arasındaki benzer davranışları belirten testi cevapları istenmiştir. Ve daha sonra köpek sahibinin cevapları ile karşılaştırılmıştır. Sonuçlar gösteriyor ki kişiler ve sahipleri arasında benzerlikler beş büyükten dördünü oluşturmaktadır. Bu da en azından bu dört özelliğin kesinlikle psikolojik izdüşüm yerine tamamen objektif olduğudur. İşe yaramayan özelliklerden biri de açıklıktı. Nispeten köpek sahipleri kendi özelliklerini tamamen köpeklerin üzerinde etkili olduklarını belirtiyorlar ve bu yüzden de köpeklerin daha zeki ya da daha az zeki olabileceklerini belirtmemişlerdir. bu nedenle de istenen cevap köpek sahiplerinden alınmamıştır.

Neden köpekler ve onların sahipleri benzer özelliklere sahiplerdir? Köpek sahibinin yaşam tarzı ve köpekle etkileşimde bulunması köpeğin kişisel özelliklerinin değişmesine neden olmuştur. Bu da elimizde bulunan araştırmada bulunmaktadır. Çünkü tamamen köpeğin hislerine etki eden kişisel özelliklere sahiptirler. Örneğin; endişeli ve nevrotik bir sahibin köpeği ne kadar dengesiz hale getirebileceğini, dengesiz olmasına neden olacağı ve aynı zamanda köpeğine karşı abartılı duygular gösterdiğini hayal etmek oldukça kolaydır. Ya da bu kişinin köpeğine karşı ne kadar aşırı korumacı davranabileceği de nettir. Etkileşimde bulundukları için ve birbirlerinin karakterini tamamen değiştirmelerinden dolayı da aralarında benzerlik olması çok doğaldır. Verilere dayanarak bunu söylemek mümkün değildir. Bu noktada köpek sahiplerinin köpek seçerken kendilerine uygun cinste bir köpek seçtiklerini ve kendi kişiliklerini yansıttıklarını söylemek mümkündür. Bu yüzden de aktif dışa dönük sahip kendisine uygun sosyal ve aktif olan bir köpek seçecektir.

Bu araştırmanın sonuçları hem zengin hem de aynı zamanda komplikedir. Bu bilgi, insanların kendi hayat tarzlarına uygun köpekleri seçtiklerini ve aynı zamanda kendi kişisel özelliklerini yansıtan köpekleri tercih ettiklerini gerçeğini vurgular. Buna ek olarak bir evde sadece bir köpeğin bulunması gerektiği gerçeğinin altını da çizmeliyiz. Eğer evde birden fazla köpek varsa, daha sonra aradaki benzerlik daha zayıf ve aynı zamanda daha fazla tutarsız hale gelmektedir. Bunun nedeni de birden fazla köpek olduğunda ikisinin de bizim kişisel özelliklerimize sahip olmalarını istemek yerine onların kendi kişisel özelliklerini korumak isteriz. Çünkü farklı özelliklere sahip birden fazla köpek sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi kolaylaştıracaktır. Bir köpeğiniz tüm gün boyunca otururken diğeri sürekli olarak hareket etmek isteyecektir. Ve etrafını keşfetmek için elinden geleni yapacaktır. Bu da evinizde güzel ve ilginç bir tablo oluşmasını sağlayacaktır.