KÖPEKLERİN EĞİTİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 NOKTA

blog yazısı ekle !

KÖPEKLERİN EĞİTİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 5 NOKTA

Ankara Veteriner

Bir evcil hayvan almak ve bakmak bir dönem her kişinin aklını kurcalayan düşüncelerden biri olmaktadır. Sebebi bu sorumluluğum altına nasıl girileceğidir. Hangi ırktan bir evcil hayvan olursa olsun şüphesizdir ki sorumluluk gerektiren bir davranıştır. Baktığınız basit bir fanus içinde 2 adet japon balığı bile olsa onları asla bırakıp bir yere gidememeniz ya da illa gidecekseniz ya birine emanet etmeniz ya da yanınızda götürmeniz gerekir. Çünkü evcil hayvan bakmak bu sorumluluğu getirir. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi şehirlerde evcil hayvan otelleri olsa da küçük şehirlerde maalesef böyle bir imkan olmayışı evcil hayvan sahipleri açısından dezavantaj olmaktadır.





Köpeklerin eğitiminde dikkat edilmesi gereken 5 nokta vardır. Bunlar hem köpeğinizin hem de sizin ileri zamanlarda yaşayabileceğiniz problemleri ortadan kaldırmak adına çok önemlidir. Bu sebeple köpeğinizin eğitimini eğer dışarıdan profesyonel olarak aldıramıyorsanız ya da aldırmak istemiyorsanız bu 5 maddeye iyice hakim olmanız gerekmektedir.

İlk madde kesinlikle eğitim esnalarında köpeğinize karşı ciddi ve kararlı durmanız gerekmektedir. Sebebi ise hata yapan ya da size itaat etmeyen köpeğinize karşı eğer siz "Olsun ya ilerleyen günlerde yapar gel seveyim seni" derseniz köpeğinizde sizin bu rahat tavırlarınıza alışarak sizin emirlerinizi yerine getirmez.

İkinci madde köpeğin eğitiminde kesin ve oturaklı bir ses tonu ile emirlerinizi vermenizdir. Köpeğiniz ilk etapta sizden biraz korkabilir ancak bir süre sonra onu sevdiğiniz ses tonu ile emir verdiğiniz ses tonunu ayırt etmeyi öğrenecektir.

Üçüncü madde eğitimlerinizi mümkün olduğunca sık aralıklar ile yapın. Çünkü zaman ilerledikçe köpeklerin karakteri oturmaya başlayacaktır. Sizin için bir ya da iki hafta önemli değilken köpeğinizin eğitiminde kesinlikle bu süre çok önemlidir. Köpeğinizin benliği oturmadan eğitimlerini vermeye çalışın.

Dördüncü madde şüphesizki bu listede olmak zorunda olan bir madde olan "Kime İtaat edecek?" sorusunun cevabıdır. Köpeğiniz ırkına göre bir ya da birkaç emir kişisi belirleyebilir ancak çok kişi ile aynı evi paylaşabilir. İşte bu durumlarda köpeğinizin kime itaat edeceğini baştan belirlemeli ve diğer kişilerden itaat kişisi ayrılmalıdır.

Beşinci madde ise köpeğinize eğitim verirken şiddeti değil ödül ceza yöntemini kullanmanızdır. Çünkü hiçbir canlı hayvanlar dahi dayaktan anlamaz. Sadece sevgi ile yapılan işler başarıya ulaşabilir.